Ledigt

Smultron i min hand

Åh…jag längtar efter att ha en ledig dag.

När jag kommer till Bromölla jobbar jag direkt, standard är att jag städar åt mina föräldrar min första lediga dag och sedan jobbar jag igen. Under tiden försöker jag hålla min lägenhet under armarna som t.ex. städa, laga matlådor och handla samt städa och ordna. I regel är allt det där gjort när det är dags att åka till stugan igen. Jag suckar lite och skäms. Mitt jobb är viktigt för mig, utan det kan jag inte ha dessa två boende. Jag vill gärna hjälpa mina föräldrar med att städa, nu vill pappa ha en häck klippt – men han tror inte jag kan fixa det. Suck.

Fast nu har jag gjort allt det där förutom häcken.

Jag har lagat mat idag, en auberginegratäng från Siri Barjes kokbok. Snacka om gott! Och jag har gjort hamburgare på svarta bönor från samma bok – det ska jag äta i morgon och det ska bli spännande. Eftersom jag vägrar äta mat från lunch-restauranger (jag tycker det är för dyrt och inte speciellt gott) gäller det att ha matlådor klara.

Men jag älskar livet.

Älskar. Älskar livet. I morgon när jag vaknar ska jag bara njuta. Jag har inte hunnit sy snedremsor idag, men jag fixade till mina pyjamasbyxor och sydde en ny snodd. Jag har tvättstugan i morgon igen, ibland behövs det också. Håll andan! Jag är helt ledig på söndag, men min mamma måste ha lite support – men ledig i alla fall.

Nu ett natt-arbetspass.

I morgon är det bara till att njuta. God mat, ingen tid att tänka på (kanske skönast) och så bara tassa omkring där hemma. Sy lite. Planera. Läsa. När jag går hem tidiga morgnar kan jag inte låta bli att le – känna kylan på morgonen, ta på pyjamas, kanske ta ett varmt bad och så somna i gryningen, gå i pyjamas i timmar när jag vaknar, äta frukost i lugn och ro -det är sådant jag uppskattar. Verkligen.

Nu skickar jag ut lite kärlek!

2 reaktioner till “Ledigt”

  1. Om jag kan (kunde) klippa häck så kan du! (Fast jag hade ingen som granskade min häck med kritiska ögon – åtminstone inte som jag visste om.) Men jag tycker din bror kan hjälpa till! Du städar och städar, gör han nåt? Ring honom och säg att du inte hinner! Gör det!

  2. Tinto: Han tror jämt att jag inte kan, jag fick övertala om honom om att ”försöka” köra skottkärran när han inte orkade förra året. Det var verkligen ”det kan du inte”. Jag tror jag ska cykla dit på söndag och klippa häcken samt putsa deras fönster. Jag ska sätta honom i en stol och så får han titta på när jag klipper – jag har ju klippt själv och han har nog glömt att den elektriska häcksaxen har han fått av mig, jag hade den är jag bodde i en marklägenhet för många år sedan. :)

Kommentarer inaktiverade.