Söndag

sybingo

Jag har så hög takt i vardagen att det är svårt att sakta ner.

Idag är jag ledig och jag skulle cykla till mina föräldrar för att hjälpa min mamma eftersom hon i veckan fick handen i gips. Det var grått och kyligt i morse, regnet hängde i luften och jag bestämde mig för att stanna hemma. Min första lediga dag sedan jag kom hem förra fredagen. Det är så skönt, men också lite märkligt att varva ner från högt tempo. Det krockar lite i kroppen och själen.

Efter en god frukost.

Ja, då blev det så att jag städade i klädkammaren. Vek lite kläder fint i sina vinterlådor, sorterade bort två urtvättade vinterplagg, lade mina sju t-shirts och linnen i en fin liten hög, vek shorts och jeans och så vidare. När jag var klar log jag för mig själv. Det är så fint att inte ha mycket kläder, inte mer än att de får plats på en klädställning som är en meter (kanske lite mer) bred.

Jag kombinerar ihop utan problem för jag köper ju inte mycket och när jag köper blir det sådant jag gillar.

Då går det också ihop på något sätt, det passar tillsammans. Sedan strök jag tvätten från igår och satte igång med att sy min klänning. Där är jag nu. Klänningen klippte jag till förra sommaren, men jag har gått ner i vikt och kunde lätt klippa om mönstret och sedan tyget. Det hade varit svårare om det var tvärtom. Snedremsorna är klara, bystveckan sydda och strax ska jag ge mig på resten.

Den är antagligen för kort.

Jag lär mig. Att inte snåla när jag köper tyg. Jag trivs inte med korta klänningar. Alla är vi olika. Förutom att sy har jag fixat bostadslånet som skulle skrivas om, svarat på en inbjudan till ett bröllop och läst igenom reglerna för mitt nya körkort. Högarna är minimala nu – faktiskt har jag ingen hög. Om jag har rätt för mig är klänningen den sista surdegen och efter det ska jag ge mig på en väska med lappteknik.

Fast nu fortsätter jag.

Solen har börjat titta fram och jag kanske går ner till kaféet och köper en glass. Om de har öppet. Nya ägare sedan något år tillbaka och jag har inte riktigt funnit mig tillrätta med varken utbud eller öppettider.

Kärlek!

PS Hoppas Fredrika fixar ett nytt sybingo, jag är verkligen pepp på det. På min anslagstavla hänger det som var för två somrar sedan.