Lära mig

rosa

Usch och fy.

Nu räcker det! Jag har sytt flera klänningar i jersy, de har blivit bra även om en krympte lite väl mycket i tvätten. Jag har alla utom en kvar och den kastade jag för den blev urtvättad (ni vet, svart botten fick en konstig färg och nyans). Vävt tyg har jag gjort två klänningar i, en i från Olle Eksells tyg som jag köpte på Ikea och som var så tjockt att det verkligen inte lämpade sig för kläder. Den ingår numera i mitt lapptäcke jag sydde förra månaden.

Den andra klänningen sydde jag klar i dag.

Och den blev på tok för kort. Jäklar vad jag är snål ibland och då blir det dyrt för jag känner jag mig rätt kommer den här att hamna i soporna i ren ilska en dag framöver. Och med snål menar jag att jag köpte för lite tyg, det var inte speciellt billigt och jag tvättade det inte heller innan jag använde det. Nu får det vara slut med de där tokiga köpen.

Ovanpå det inser jag att sandalerna jag provade och köpte är i fel modell för mig.

Jäklar! Och jag köpte dem i Jönköping och kommer inte till stugan ännu på några veckor. Hur jag än bär mig åt så är de både obekväma och fel. Jag ska inte köpa något när jag är stressad. Aldrig mer. Det blir alltså för sent att byta dem.

Jag avskyr dagar som de här när jag inser hur tokigt jag har slösat bort mina pengar.

Klänningen. Ja, jag kan väl ha ett par tights till eller ha den som en strandklänning? Hör ni hur löjligt det låter? Strandklänning? Nej, tack! Tights? Nej, tack! Alltså, nu ska jag ha en kopp kaffe och plocka ihop strykbräda och tygrester. Klänningen kommer jag antagligen att klippa itu och spara till något annat projekt.

Suck.

Kärlek!

7 reaktioner till “Lära mig”

 1. Tyget ær ju underbart! Håller med om at klænningen møjligen ær lite kort, men kan du ha den øver smala jeans (Vita kanske)? Kram

 2. Känner så väl igen känslan med att inte vara nöjd med det man skapat eller köpt. Men släng inte din klänning. Tror du inte att du skulle kunna korta av den och använda den som ett linne istället? Eller sy på ett tyg i en matchande färg nedtill, som en bred fåll, för att förlänga den, det tror jag skulle bli snyggt.

 3. Håller med Sanna. Hitta ett annat tyg och gör kant och nåt mer, fickor förslagsvis. Man behöver alltid fickor.

 4. Sanna: När jag hade skrivit inlägget tog jag en promenad, mamma hade sagt ”för att lugna nerverna”. Jag ringde henne för jag brukar göra det när jag är ute och går, hon föreslog detsamma som du – klipp av till linne. Jag tror jag ska göra det. Fint med ett rosa linne till jeans och shorts. Eller kanske jag köper ett tyg nertill. Jag ska fundera vidare på det. Tack, Sanna!

 5. Tinto: Tack. När jag skrivit inlägget gick jag en promenad och pratade med mamma i telefon, hon sa också tunika eller linne. Jag vet inte om jag ska förlänga den eller klippa av till linne – jag ska fundera på det. Faktiskt känns det kul igen!

  Louise: Hmmmm…det skulle jag kunna ha. Jag har inga vita jeans, men jag ska låta tanken gro. Kram.

 6. Jag tycker klänningen är jättefin! Men det är ju du som ska trivas i den :) Jag bär ofta klänning tillsammans med jeans eller tights eller som nu på sommaren piratbyxor. Jag gillar inte att bara ha bara ben :)

  Hoppas du kommer på en bra lösning, men det brukar du göra!

  Ha en trevlig vecka!/E

 7. E: Tack. Nu är jag snart övertalad att behålla den. Jag gillar däremot bara ben, men inte när en klänning är så kort. Det är andra gången jag gör det misstaget och jag blir så arg på mig själv.

  Jag tänkte att jag kunde ha den till vita jeans (som jag inte har utan måste köpa i så fall) och så syr jag den där blusen/linnet av något annat tyg.

  Nu håller jag på med en linneklänning som jag tänkte ändra, under tiden låter jag tankarna fundera vidare på hur jag ska göra. Tack för att du tog dig tid att skriva en rad. Gillas! <3

Kommentarer inaktiverade.