Sprätta

kanske

Jag läste någonstans att sprätta upp gamla plagg som någon annan sytt kan vara lärorikt.

Förrförra sommaren köpte jag en röd linneklänning, redan då var den lite stor och den töjde sig. Under året har jag gått ner i vikt. Nu är den som en säck som hänger på mig. Jag har funderat och sedan tipsade Fredrika mig om en blogg där jag kunde läsa hur jag gjorde för att flytta ärmarna på ett plagg. Här finns den beskrivning.

Trots min besvikelse över att klänningen jag sydde igår blev för kort har jag nu hämtat mig.

Trots allt har jag inte sytt länge eller mycket. Därför är jag ju fortfarande ny. Jag ger inte upp, istället har jag sprätt upp ärmarna och i morgon ska jag fortsätta. Det fanns veck i ryggen och jag tänkte att jag kanske kan sy in den lite i livet.

Nåja.

Nu ska jag i säng. Trött som en gnu och jobb i morgon. Klänningen lär bli en blus, kanske förlängd eller som den här med smala uppvikta jeans. Jag får se.

Kärlek!

2 reaktioner till “Sprätta”

  1. Du har snygga armar. Varför inte korta ner eller piffa till ärmarna? Nu vet jag ju inte hur resten av klänningen ser ut, det ska ju vara balans i plagget. Men jag tänker kort rak ärm eller holkärm eller uppskuren kant – då får du sko den, men det tar du från det avklippta. Uppskuren = liksom ett kort sprund med rundade kanter. Eller uddig kant. Nåt som drar blickarna till armarna!

  2. Tinto: Tack för tipsen. Jag har funderat lite fram- och tillbaka. När det gäller linneklänningen tänker jag att jag ska lära mig så mycket som möjligt, men om det blir bra blir jag glad. I går kväll när jag var klar med att sprätta bort ärmarna funderade jag på att skippa helt.

    Det är 3/4-ärm. Framför allt är linne-känslan så himla skön.

Kommentarer inaktiverade.