Gammalt lakan

lakan

Det här är en bild på ett gammalt lakan.

Med spets och brodyr. Jag köpte det för 35 kronor och tänkte att det får bli mitt Monthly Makers-projekt. Jag har en idé! Tänk att det är någon, som förhoppningsvis med kära tankar, har suttit och broderat lakan och sytt dit spetsen, och alla gånger inte använt det ofta för det är felfritt, för att sedan hamna i en secondhand-butik. Å andra sidan kan jag förstå på sätt och vis, det är ju inte alla som går i gång på projekt och absolut inte många numera som använder överlakan.

Jag kan inte känna om det är linne eller bomull.

Det är slätt, väldigt slätt, när jag tar i det. Kanske beror det på att det är manglat. Hur som haver kommer jag att tvätta det i morgon och sedan på lördag ska jag ta tåget till Kristianstad och köpa batikfärg. Jag tänkte köra både batik och tygtryck. Min tanke är en ljusrosa färg där jag knyter batik-knutar längst ner och sedan kör ett tryck överst.

Vad ska det bli?

Jo, ett linne. Jag återbrukar mönstret till klänningen men gör det till ett linne med spetsen längst ner och sedan några batik-stjärnor ovanför spetsen och längs med halsringningen kör jag mitt första tygtryck. När jag ändå är i Kristianstad tänkte jag köpa ett par vita smala jeans som jag viker upp och har till den där korta klänningen.

Flera flugor i en smäll.

Fast nu kaffe och sedan sy. Idag har jag tagit det lugnt. Hämtat böcker på Posten, lämnat sopor till återvinningen, dammsugit lite snabbt, varit på banken och lämnat in pengar (mina och mina föräldrars gamla enkronor och femkronor), köpt årets första jordgubbar och en bukett blommor till mig själv.

Det är inte ofta jag är i Bromölla på ett sätt att jag hinner njuta av en bukett.

Men idag slösade jag lite pengar på förgängligt.

Kärlek!

3 reaktioner till “Gammalt lakan”

  1. Hej
    Vackert lakan du köpt! Om det är ett linnelakan, så kom ihåg att linne går inte att torktumla. Bara ett litet tips från vännen S-u

  2. Jag skulle känna skillnad, men vi bor ju så långt från varann! Och det är inte slöseri att sätta lite guldkant på tillvaron då och då. Man ska va’ snäll mot sig så länge man har sig!

  3. S-u: Tack. Jag kommer ihåg det nu när jag läser vad du skrivit och att man inte heller ska ha sköljmedel till linne. Påminn mig gärna igen om ett år eller så! ;)

    Tinto: Precis, vara snäll mot sig själv utan dåligt samvete.

Kommentarer inaktiverade.