Fodral

fodral2

Till månadens Monthly Makers har jag gjort ett fodral till min läsplatta.

Temat var återbruk och båda tygerna samt fodret är rester från när jag sydde mitt docksängs-lapptäcke. Det finns antagligen någon mall om hur man gör, en sorts arbetsrutin. Fast jag trodde först att det var som att sy ett lapptäcke, de sista momenten, med foder. Det var inte på det sättet – jag fick sprätta igen. Suck. Till slut kom jag på ett sätt som i alla fall gjorde det hela någorlunda ok.

Knapparna är från en sorts samling som mamma gav mig när jag inte fick Moster Vivans när hon dog.

Snöret känns som om det är i läder, varifrån det kommer vet jag inte men jag hade det i en av mina lådor. Enbart återbruk med andra ord.

Kärlek!

5 reaktioner till “Fodral”

  1. Bonita: Jag här helt nöjd och väldigt pepp på att försöka lista ut hur man egentligen syr ett sådant fodral. Jag har jättesvårt för att sy och greja och sedan vränga ut och in för att få det rätt. Det fungerar inte i min hjärna.

    Johanna: Jag älskar min maskin, det är sådana möjligheter och jag är så glad över att kunna sy och försöker lära mig nya saker hela tiden. Jag är ju nybörjare och vill ha snygga avslut och fin ”finish”.

  2. S-u: Tack. Jag är nästan helt nöjd. Just nu funderar jag på hur jag ska bära mig åt för att få det mer perfekt, jag fick ju fixa och trixa lite och tänkte att det kanske fanns något sätt att sy och sedan vränga ut och in.

Kommentarer inaktiverade.