Linnet

linne

Monthly Makers har tema återbruk under juni.

Inte mitt favorittema precis. Jag tror unga människor gillar och tar vara på det vi redan har, precis som mina föräldrar. Däremot är min generation generellt mer slarvig med det. I och för sig är jag duktig på att källsortera, jag har ingen bil utan cyklar eller åker kommunalt, jag äter sällan kött, duschar snabbt – å andra sidan badar jag. Var och en får göra sitt bästa.

Förutom fodralet till min läsplatta har jag sytt ett linne.

Av två lakan som kostade 35 kronor vardera i en andrahandsbutik. Färgen som skulle bli puderrosa blev mer laxskär för att inte tala om att den kostade över hundra kronor. Till det köpte jag en stämpel. Det är en elefant som synes på övre bilden, den kostade 99 kronor. Något återbruk i rätta bemärkelsen är det inte.

Dessutom valde jag fel tyg.

Det är andra gången jag väljer för tjockt tyg till en klänning och jag lovar mig själv att aldrig mer göra om det misstaget. Jag har lärt mig något! Å andra sidan får jag till veckan vid brösten, jag läste i en av mina böcker om hur man skulle göra. De är så jäkla fina! Jag är också en riktig hejare på att klippa till snedremsor – de lägger sig fint i svängarna, men de ”putar” utåt. Jag ska se om jag kan få någon rätsida på det.

elefant

Facit:
1) Välj rätt tyg till det jag ska sy.
2) Jag är bra på att klippa till snedremsor.
3) Jag är mycket bra på att sy veckan vid brösten (jag orkar inte resa mig för att ta reda på vad det egentligen heter).
4) Trycka på tyg är superkul!
5) Jag måste fundera ut vad det är för fel jag gör när jag syr på snedremsorna för de putar utåt.
6) Jag ska sy dolda sömmar nästan gång.

8 reaktioner till “Linnet”

 1. Bonita: Tack för att du bryr dig och att du orkar peppa mig. Ja, det blev rätt bra och jag tror jag kommer att använda linnet en hel del i sommar. Jag har lärt mig mycket under tiden och det är ju också bra.

  Önskar dig en riktigt härlig och underbar midsomma!

 2. Underbar färg till dig blev det… men kalla inte linnet för återbruk, lyxlinne är ett bättre namn. Du är sååå händig med aaaallt! Fortsätt i samma anda! S-u

 3. Väldigt snyggt, det kommer du att trivas i. Fin kontrast med tuffa jeans och romantiskt linne. Men – två lakan? Det måste blivit massor över. Jag skulle sy ett linne till om jag var du. Och behålla det vitt. Med elefanter runt fållen i st f på bröstet.

 4. S-u: Tack! Snälla ord.

  Tinto: Jag har sytt ett lakan till docksängen, en kudde till den också och så klippte jag ut i all hast tyg till en väska innan jag färgade linne. Fast det är mycket kvar ändå. Jag tycker tyget är lite för tjockt för att vara perfekt – men som jag har lärt mig på resans gång! Och du…jag stod faktiskt och funderade på att ha elefanter hela vägen runt om (nedanför spetsen) istället för mitt på linnet. Att trycka var superkul och jag ska nog göra trycka mer framöver. Kram!

 5. Att det är miljövänligt och ekonomiskt att återbruka saker tycker jag bara är en bonus, jag älskar att klura ut nya användningsområden på loppisfynd! Jag gillar verkligen din idé att ta vara på spetsen som finns på gamla lakan, superfint!

 6. Emilia: Tack. Det är miljövänligt och ekonomiskt och jag borde bli bättre på det. Jag tycker det är skoj att se att framför allt unga människor tänker till och använder på nytt och gör om.

  Tack!

Kommentarer inaktiverade.