En brasa och en bok

vrummet

Jag har tänt en brasa och jag är själv och jag är frisk.

För i går var jag sjuk. Jag fick ett mastodont-migrän-anfall. Från helvetet. Jag spydde från sen eftermiddag fram till midnatt och då var det bara skum som magen lyckades pressa upp. I morse vaknade jag och fick somna om för det var inte riktigt över. Dessutom är jag både darrig, matt och känslig dagen efter.

Det var inte många knopp jag avverkat den här dagen.

Ikväll var jag hos Sara, Oskar och barnbarnen. De bjöd på tacos. Fint. Jag fick krama mina barnbarn. I morgon kommer Walle till mig på kvällen och så sover han över. Jag älskar att ha dem en och en, båda två har jag för Sara eller Oskar skull – antigen för att de ber eller för att jag vill ge dem lite tid för sig själva.

Jag är känslig för utanförskap.

Kom inte och säg att jag inbillar mig, för det har jag trott i många år. Numera litar jag på mina känslor och jag både ser och hör om någon tycker det är roligt att ha mig i en krets av människor eller inte. Jag vill inte utsätta mig för sådana situationer, men ibland blir det så i alla fall.

Jag vet inte hur många gånger jag har gråtit idag.

En gråtdag. Så slutar juni. Uppenbarligen. Jag tänker på mamma som jag pratar med nästan varje dag, inför henne är jag inte utanför. Hur ska det gå när hon dör? Jag är innerligt trött på att försöka lirka med henne om mediciner och annat – men utan henne kommer jag att bli fruktansvärt ensam.

Oskar.

Ja, han ringde i gårkväll när han hörde att jag var sjuk. Fast jag orkade inte svara eller rättare sagt kunde jag inte. Har man migrän kan man inte prata för då spyr man. Men bara tanken när jag såg att det var han som ringt mig (jag trodde ett tag att det kanske var Janne) gjorde mig rörd. Oskar är nog den som hör av sig oftast till mig, för att höra hur jag mår och ibland för att fråga om min åsikt eller be mig om hjälp.

Nu ska jag slå mig ner och läsa.

Framför brasan. Utanför regnar det och det är bra för det råder nämligen bevattningsförbud från och med i onsdags. Inte ens uppblåsbara pooler får man fylla med slang. Så regna på bara!

I morgon ska jag ta tåget till Jönköping.

Jag ska byta ett par skor jag köpte, alldeles för sent men jag hoppas det ska gå bra ändå för de är helt och hållet oanvända. Sedan blir det tyg och en anteckningsbok på Ikea. Kanske går jag inom symaskinsaffären och pratar med kvinnan om på vilken tid det passar bäst att komma och köpa maskin. Hon vill gärna visa hur man trär en overlock och då är det ju bra om det är den tid på dagen när det är som minst att göra. För jag tror att jag har skrapat ihop pengar tills dess att min semester börjar om tre veckor.

Då tar jag tåget och köper min maskin samt fikar för att fira.

Kärlek!