Morgon i stugan

morgon

Igår tog jag tåget upp efter ett nattpass.

Vilken skillnad mot förra gången, då sov jag i knappa två timmar för att sedan passa barn och laga mat vilket resulterade i att jag fick ett rejält migränanfall dagen efter. Igår stängde jag av klockan och sov vidare – faktiskt ända till klockan fyra. Efter frukost tittade Janne in en stund och sedan åkte han hem för att vänta in Oskar som skulle fixa en kran.

Jag tog en dusch innan jag gick upp till Janne.

Han bor ju bara femhundra meter ifrån mig. Där väntade Helmer som blev glad när jag kom. ”Mormor”, ropade han och sprang emot mig. Vi kramades en lång stund och jag sa ”känner du ditt hjärta mot mitt, känner du hur de slår i takt”. Han förstod nog inget men det spelar ingen roll. Vi gick till fontänen vid torget och deltog i en raid innan vi gick tillbaka och blev serverade mat. Bara korv och på min elgrill som Janne har tagit över, men det var så skönt att bara få sitta ner och bli serverad.

När jag kom hem igen.

Ja, då gick jag ut i trädgården och rensade ogräs till det att Janne kom. Vi satt ute en stund och pratade om ditten och datten, löner och semester, trädgård och planer. Om vi ska hålla ihop, om vi ska få fortsätta ett bra förhållande känner jag att vi måste göra något tillsammans. Det behöver inte vara något stort men att i alla fall en gång i veckan kanske cykla, ut och vandra – ja, helt enkelt göra något tillsammans för att jag inte ska uppleva att han bara kommer hit och har sex och sedan ”haj och ivaj”.

Han är inte sådan, han är en fin man och värd att vara tillsammans med.

Men mina känslor är också viktiga hur fin han än är. Det är små saker som betyder något för mig. Han är inte felfri, lika lite som jag är det. Jag får skilja på hur jag vill ha mitt liv och hur han vill ha sitt, hur han är när hans barn och barnbarn är hos honom och när de inte är här. Jag är en vuxen kvinna och säger ifrån när något är fel och upprepas det så får ett förhållande vara, det är som jag skrivit tidigare betydligt lättare att vara singel än inte.

Jaja.

Lady är hos mig, jag älskar det. På söndag kommer hans dotter med familj och fram tills dess får hon lov att vara här. Underbart. Idag tyckte hon uppenbarligen att jag skulle stiga upp tidigt så här sitter jag och har ätit frukost och mår oförskämt bra. Jag ska strax in i duschen och sedan fixa lite här inne innan jag ger mig ut i trädgården. Strax innan elva ska jag ta på Lady ett koppel för att traska till Grimstorp där Jannes mamma bor, hon har bjudit på middag och jag tänkte kombinera promenad, middag och sedan åka med Janne tillbaka.

Jag gillar verkligen min svärmor.

När hon var här senast och steg ut ur bilen insåg jag att Janne valt mig inte bara för att jag har ett eget liv, betalar mina räkningar själv och reder mig på egen hand – utan även för att jag på sätt och vis ser ut som hans mamma. Vi är nästan lika långa och har samma kroppsbyggnad. Jag log för mig själv när jag insåg det.

Nu in i duschen!

Kärlek och trädgård till alla!

En reaktion till “Morgon i stugan”

Kommentarer inaktiverade.