Blommor

tradgarden

Förutom att själva stugan har en superfin planlösning så är även trädgården bra utformad.

Framsidan är liten och det är ju den jag håller i ordning. Baksidan tas upp av gungor, sandlåda, landet, trädäcket – ja, ni fattar. Där springer hundarna och leker, ungarna busar och det grillas och dricks kaffe. Framsidan har jag som vision att bara göra fin. Ännu är det bara till att samla in så mycket växter som möjligt och jag har fått de flesta av Jannes mamma. Några har jag fått av vänliga själar i Bromölla, några har jag tiggt mig till av en granne och så har jag köpt en del.

När Janne kämpade med en rot till en hägg som jag sågade ner första sommaren.

Då fick han ringa Oskar som kom med både familj och tigersåg för att kapa mittenroten. Det var ett stort beläte som de släpade till den o-bebyggda tomten bredvid. När de stod där och begrundade hur de skulle bära sig åt var jag och röjde med grästrimmern (tacksam för att jag köpte en rejäl sådan) på baksidan. Det hade då gått förbi en kvinna som stannat och sagt att min trädgård på framsidan var som en sommardröm och att jag förvandlat det hela till något fint. Fast hon sa det till Sara i tron att det var hon som bodde där.

Nåja.

rumitradgarden

Här är det blivande rummet i trädgårdsrummet.

Ett aroma äppelträd är planterat där sedan någon månad tillbaka och den stora roten är borta. Nu ska jag vänta och se hur mycket jord som måste till innan jag strör på gräs. Det sjunker antagligen efter någon månad. Det där ”rummet i trädgårdsrummet” ska vänta på mig tills jag blir pensionär om fyra eller kanske tre år.

Jag har fortfarande en rabatt kvar att fylla på framsidan.

Det är bara det att jag nu har börjat tänka på färger och samplanteringar på ett nytt sätt. Flytta fram någon växt och bak med någon, flytta ihop en del och separera andra.

Nu är jag i Bromölla.

Jag har hunnit gå en runda och strax ska jag ta ett bad, i morgon är det jobb som väntar. Jag är fortfarande lycklig för mitt liv och tacksam för det.

Kärlek!