Staket

Rolf och Janne

Det finns anledningar till att jag sällan har Krut hos mig när Janne jobbar.

Dels är det ett jäkla jobb att ta med honom på promenaderna, han drar i kopplet och jag vet hur jag ska göra – men jag upplever det inte som något jag tycker om. Jag och Lady däremot har en sorts störtsköna stunder tillsammans, milda makter vad jag älskar den hunden! Nåja. Krut är ju en jakthund, full av muskler som Janne beundrar jämt och ständigt. Jag överlåter helt och hållet ansvaret på Krut till Janne.

När vi satt och filosoferade för någon kväll sedan på min altan.

Då hände det! Krut stod i dörröppningen och kikade ut när det kom en katt i parken, han for som en projektil tvärsöver gräsmattan och seglade över staketet för att sedan jaga katten. Krut var helt fokuserade på kattjakten och jag hann egentligen bara tänka att ”vägen!” och ”det är klarar inte katten”. Men det gjorde den. Janne sprang förstås efter Krut.

Nu har jag fått ge med mig.

Trots att det blir superfult, riktigt fult och absolut inte som jag vill ha det, får Janne sätta upp ett högre staket framför trästaketet. Han har redan beställt ett grönt som ska sättas upp mot parken. Jag har ju inget val. Förhoppningsvis blir det bättre och både jag och Janne kan slappna av.

Med tiden kan jag kanske till och med hämta Krut och låta han vara hos mig när Janne jobbar.

Dessa jakthundar, de är inte lätta att ha med att göra.

Tacka vet jag finaste Lady!