Första sommaren

20 juli 2014Check - gavel klarSnart klar

Jag är på jobbet.

Mina sista pass gör nästan 70 timmar på en vecka. Men även om det låter hemskt så är jag rädd om mig själv, lyssnar på kroppen och tar mig igenom dag efter dag. Framför mig har jag ytterligare fem 12-timmarspass. Det är helt ok, jag ser fram emot att vara ledig och det är inte många dagar kvar nu. Fyra veckors ledigt! Min fjärde sommar i stugan.

Första sommaren jobbade jag riktigt hårt.

Jag och Oskar fällde en hägg som jag sågade till ved för hand. Jag tvättade huset (bland annat häggen hade stått lutad mot huset och det bildades lite mögel på vindskivorna). Helmer var några månader gammal och det fanns inte en blomma så långt ögat kunde nå, däremot buskar av alla möjliga sorter som jag grävde upp. Inget staket och en ful häck av Ölandstok som grannes bror grävde upp när han ändå skulle fixa något hos sin syster. Där hade jag tur!

Under vintern hade jag lyckats riva tapeten och sätta upp väv i sovrummet.

Jag hade en ordentlig säng och kunde vila där. Resten var nog mest tomma rum. I kök och allrum, som hänger ihop, rev jag ner tapeten och när jag för en gång skull tänkte ta det lugnt och liksom bara vara i allt det tomma – ja, då kom Sara och Oskar och sa att så här kan du inte ha det och hjälpte mig med väven.

Minnen.

Då är det bra med en blogg. För nu har jag staket, blommor, inga buskar, roten till häggen har Janne rivit upp och jag har fått ett äppelträd. Inomhus har jag enbart extrarummet kvar att målas och fixas. Redan nu finns det möbler och köksgeråd som räcker till och blir över – faktum är att jag redan har rensat ut en del.

I sommar hade jag tänkt måla huset.

Innan dess måste det tvättas och just nu är det vattenförbud så jag låter det hela vara och tycker det är skönt. Om Janne hinner bygga den där trappan räcker det fint, det var han själv som kom med det förslaget redan första sommaren…

Nu ska jag åter till mina larm.

Kärlek!

 

2 reaktioner till “Första sommaren”

  1. Du har visat bild på extrarummet och det verkar då inte vara något större fel på det! Jag tycker du driver dig själv väldigt hårt med alla projekt, även om det ju är väldigt roliga saker! Spara dig själv lite! Skjut upp några grejor på listan och träna på att allt inte behöver vara perfekt. Du duger så bra även om du bara latar dig en vecka eller två! (Samtidigt vet du ju att jag beundrar dig för att du är så duktig på mycket. Och det är så roligt att se allt du gör även om jag får lite dåligt samvete för att jag inte tar itu med saker och ting. Ens roliga.)

  2. Tinto: Nej, det är inget fel på det. Jag skjuter upp det till i vinter när trädgården ligger stilla. Kram!

Kommentarer inaktiverade.