Vattenförbud

vattenförbud

Det är inte allt för varmt.

Regnet har hängt i luften i flera dagar men inte släpper molnen ifrån sig något. Det är torrt överallt och de som har egna brunnar får vara försiktiga. Vi andra med kommunalt vatten likaså, det är nämligen vattenförbud – eller mer rätt: förbud mot att vattna annat än med vattenkannor. Uppblåsbara pooler får inte användas. Alla kommuner runt om har förbudet och det är för att kunna stävja det där med grundvattnet som sjunker allt mer.

Ikväll kom det lite regn.

Det har fuktat marken men inte mycket mer. Dagen i dag har inneburit att vi har bytt vindskivor på garaget. Janne har bytt med andra ord och jag har bara hjälpt till lite då och då. Istället har jag planterat liljekonvaljer under den Fortshytia som jag har stammat upp. Jag har börjat på ett lapptäcke till Walle och vi har gått en promenad.

Dagarna går fort.

Allt som ska göras tar sin lilla tid. Nu är det kväll och brasan är tänd, Janne är ute med hundarna i trädgården och antagligen kommer han in och berättar att han har haft ihjäl hundratals mördarsniglar, men det är i själva verket tio – vilka jäkla djur vi har importerat! Avskyr dem verkligen, men att göra som Janne och ha ihjäl dem varje kväll gör nytta. De har minskat drastiskt i antalet.

Nu ska jag vidare i kvällen.

Kärlek!

2 reaktioner till “Vattenförbud”

  1. Åh, gillar bilden!
    Helmer i badtunna, eller Årets dopp, kanske……
    Ja, fin är både Helmer och bilden i af

  2. Alesi: Tack. Mycket tack, Jag älskar bilden och hans min! Hoppas det kommer en sommartävling i någon tidning som jag kan skicka in den till.

Kommentarer inaktiverade.