Fullt ös

hyllantva

Vindskivorna har blivit bytta.

Ny trappa är byggd. skänken är klar, barnbarnen har blivit passade, Lasse har blivit firad, jag har skrivit på café, verktygen i förrådet har fått ny upphängning, Walles present är ihopsatt…ja, alltså här är full fart. Det är Jannes fart och jag hänger på så gott jag kan.

Jag har hellre en man med ös i som gör saker än tvärtom.

Han är effektiv och duktig. Idag har han satt upp en hylla i badrummet. Jag bestämde hur det skulle vara, han mätte och sågade och jag gjorde ”böjen” för att det skulle passa in med badrumsspegeln. Resultatet blev vitt och fräscht och den lilla vita korgen som jag hade på golvet och förvarade handdukarna i är borta.

Den där ”lilla böjen” som jag gjort på hyllans kant är bara spacklad och ska målas i morgon.

Trots att den inte ens är helt klar är jag supernöjd. Precis som med min egna sommarpresent som är en Air-frayer. Den anlände idag och vi har provat den. Vilka goda pommes det blev! Med en halv matsked olja blev de mjuka på insidan och krispiga på utsidan.

Nu har Janne varit ute och jagat sniglar.

Igår var vi i Jönköping för att fixa en sak samt att jag skulle köpa en Spiderman-figur till Helmer. Walle fyller år i morgon och hans present måste vara det bästa jag lyckats ge honom hittills och som pricken över i:et har jag via Jannes kontakter fått en tilläggspresent. Men Helmer kan ju inte stå där utan någon paket så min tanke var att i Jönköping finns säkert de där figurerna. Det fanns de. Men…en i storlek som Barbiedockor och som kostade det makalösa sexhundra kronor! Ojoj! Till mig själv köpte jag ett halv kilo kaffebönor på Kahls kaffe.

Nu har min åttonde semesterdag passerat.

Jag hoppas det blir lite lugnare. I morgon blir det frukost, långpromenad med hundarna, lund, kalas för Walle och sedan plocka blåbär. Så går mina dagar. Alldeles för fort.

Nu ska jag i säng.

Till min fina man. Vi var hos Irma tidigare och drack kaffe. Det är min svärmor som bor med sin sambo en sju till åtta kilometer härifrån. Jag gillar henne starkt och jag kan nog se att Janne har valt mig för jag har lite av hans mamma i sig. Det sa han redan från början, det att han inte sett någon mer kvinna än sin mamma och sin syster som orkade och tog sig för som jag gör. Härligt att höra.

Något jag gläder mig åt är trädgården.

Förra året var nog första året jag lyckades få tid med att plantera på riktigt. Resultatet är bitvis riktigt fint. I år har jag tiggt mer blommor, köpte och fått – jag har dessutom flyttat runt och om. Jag försöker se hur det passar ihop. Till exempel har jag prästkragar som blommar just nu och bredvid sig har jag en lila rosenspira, det är fantastiskt vackert tillsammans, men jag ser också att de fina vallmopionernas stjälkar inte är så fina när inget döljer dem just nu. Men vänta några år – det kommer att spira, skimra och blomma från vår till höst.

Nä…till sängen och Janne.

Kärlek!