Tre år idag

Janne bjöd på fin mat

Sommarhäng på min altan

6 augusti - Janne grillar

Kajak

1

Idag är det tre år sedan vi hamnade i samma säng.

Han påstår att han hade ögonen på mig sedan julen innan, men jag vet inte om det är sant. Han är nämligen bra på att ge komplimanger. Vi gjorde mycket tillsammans innan det som paddla, passa barnbarn, grilla, spela kubb och umgicks med Sara och hennes familj.

Det har förstå varit lite upp och ner.

Fast mest upp. Inget förhållande går som på räls, tror jag i alla fall. Det är få gånger som det har gnisslat. Jag tar gärna upp och pratar om det medan Janne (känns det som) gärna sopar det under mattan. Vi har det bra tillsammans och jag har i alla fall kommit fram till det att mycket handlar om att kompromissa lagom. Han stöttar mig när vi har barnbarnen här, de älskar honom. Vi lagar gärna mat tillsammans. Att kolla på kartan och leta upp fina promenadstråk är också något vi gillar, även om Janne helst travar ut i skogen medan jag helst vill gå på små stigar och skogsvägar.

Igår gick vi en mil lång runda.

Det var jag som ville ha koll på en genväg till Sara och Oskars hus, det går nämligen en å (Toftaån) som är svår att komma över om man inte vill gå på landsvägen. Jag kände till en bro som jag kunde traska över via en skogsväg, men Janne berättade om en liten spång som var närmare. Tursamt bad jag honom visa för den vägen han pekat ut var fel.

Fast nu ska jag sätta mig ner en stund och njuta av mitt kaffe.

Janne är hemma hos sig och när han kommer ska vi åka och handla, eller mer rätt är det jag som ska handla färg och mat för jag fyller år på söndag. Hela 61 år och jag vill inte bli yngre för jag stormtrivs som det är just nu. Jag hoppas jag får leva så här fint och snällt i många år till.

Kärlek!