Disappering nine

disnine

Jag har sytt lite i dag.

Janne sa: sy du, gör vad du tycker är roligt. Jag har klagat hela dagen på att jag är urlakad som en sill, trött, ögonen svider – allt det där beror förstås på den takt som jag har hållit tillsammans med Janne sedan semestern började förra måndagen. Känslan att alla dagar fram till och med söndag är fullbokade gör mig utmattad. Roliga saker, men hur kan det bli på det sättet att vi inte har hunnit med att cykla på Visingsö.

Nästa helg kommer Jannes barn till honom.

Och han börjar jobba på måndag. Fast nu är det onsdag och jag har hunnit med att sy tre delar av den teknik som kallas för ”disappering nine”, det handlar om att sy nio stora rutor i ett block och sedan delar man stycket i fyra lika stora delar och vips har man sexton rutor i stället. Lapptäcket ska heta ”Blå fart” eller något sådant.

En del bilder vill jag printa ut.

De falska fönsterluckorna och dörren behöver skrapas rent från färg och målas för att det ska se fräscht ut, jag vill baka bröd och bullar, umgås med barnbarnen och massor av annat. Men…just nu mår jag rätt hyfsat i alla fall, jag fick energi när Janne kom – jag kan liksom luta mig mot honom. Han är en underbar man.

Kärlek!