Walle

torn

Igår hämtade vi Walle.

Det var regn mest hela dagen men vi försökte hitta på lite ändå. Idag har vi varit i skogen och Janne gjorde klart ett jakttorn. När vi gick ut till tornet fick vi se ett rådjur med sitt kid. Det är nog det tredje på några dagar. Tornet ligger fint på en liten höjd och i dalen nedanför är det, enligt Janne, perfekt för rådjuren att beta.

Vi lämnade tillbaka Walle i dag på eftermiddagen.

Han pratar i ett. Om han inte har något att säga så är det olika ljud som kommer ur hans mun! Att han orkar! Han är också världens gulligaste, roligaste och med fina Walle i hela världen.

Nu njuter vi av tystnaden framför brasan.

Det är fint. Vi har diskuterat fördelar och nackdelar med att flytta ihop. Ibland är jag egoist och vill verkligen inte dela mitt (i mina ögon) fina hem som jag tycker är personligt och som jag älskar. Riktigt älskar. Gillar. Samtidigt har jag de här senaste veckorna verkligen trivts med Janne, kanske mest för att vi har gjort saker. Det är en nackdel med att vara särbo. När Janne är här är han en gäst och jag känner att jag kanske vill fortsätta med att t.ex. rensa landet, sy, greja eller annat – men vill ju inte bara att han ska komma och sitta där och vänta.

Nåja, det löser sig sa han som sket i badkaret.

Kärlek!

4 reaktioner till “Walle”

 1. Han får flytta in på prov någon dag sådär ibland:), få en egen hylla i toaletten och kylskåpet.

 2. Anne: Haha! Ja, så skulle vi kunna ha det. Janne säger ju att vi bor ihop när jag är här. Just nu är jag ensam och det är så jäkla skönt. Han är den bäste man jag någonsin mött.

  Om vi ska flytta ihop vill jag att alla i vår omedelbara närhet ska – ja, kanske inte säga ”ja”, men näst intill. Sara säger ”flytta ihop”, men det krävs även att jag ska känna att några andra också tycker det samma.

  Han bor ju bara 400 meter bort och det fungerar fint. Han bor bekvämt med tanke på hundarna med stor inhängnad trädgård, uthus, hundgård och ett välskött hus – men han själv tycker att det är alldeles för stort och kanske så högt med sina två våningar att han inte kommer att orka hålla det i ordning framöver. Mitt hus är lågt och med en pall elller mindre stege kommer jag åt att måla som exempel.

  Men som jag skrev: även om vi är vuxna och inte egentligen har någon att ta hänsyn till så måste jag känna att alla tycker att det är ok att vi flyttar ihop.

 3. Men det angår väl ingen annan om ni flyttar ihop? Det hade aldrig fallit mig in att fråga mina barn eller nån annan. Varför skulle nån bry sig över huvud taget, det är ju det vanligaste att folk flyttar ihop? Min barn har aldrig frågat mig när de har flyttat hit och dit heller.
  Att vara särbo är jättebra tycker jag. Var och en sköter sitt (fast man kan ju hjälpas åt när det behövs) och man ses så mycket eller litet man vill. Då blir kärleken viktigare än vardagsgöromålen. Det är lite dyrare förstås.

 4. Tinto: Jag kanske ska lita på alla de som säger att särbo är det bästa? Själv vacklar jag fram och tillbaka. De två veckorna jag och Janne hade flöt på riktigt bra och ibland vill jag bara ha honom nära mig. Sedan händer det, fast inte ofta, att jag älskar att sitta framför brasan och njuta utan sällskap, att på något sätt titta mig omkring och se allt jag har hunnit skapa.

  Jag är mer generös till barn och barnbarn än vad Janne är och jag vill dessutom ha det fint och pyntat hemma. Där skiljer vi oss åt och jag tänkte när jag köpte nya soffan att det är tur att jag tjänar egna pengar och handlar vad jag vill. Han tycker dessutom att det är onödigt med den Airfryer jag köpte till mig själv, men han ler mest när jag rotar bland mina elektriska prylar.

  Vi har ju pratat om detta tidigare, du och jag, och för min del känner jag att även Jannes barn måste tycka det är ok. De har inte sagt något om det, men jag inser ju att det är bekvämt för dem (de?) att bo i Jannes stora hur när de är här och sedan finns det lite andra detaljer som kanske påverkar. Nåja, jag måste i alla fall känna att även de är med på noterna.

  Särbo är nog det alla talar om och vi har ju ingen brådska. Framför allt är det jag som måste känna i hjärtat att alla är med på noterna. Janne har däremot samma åsikt som dig att ingen har med det att göra.

  Kram!

Kommentarer inaktiverade.