Ringblommor & svärmor

ringblommor

Jag gillar verkligen min svärmor.

Igår fyllde jag år och då fick jag en ros att plantera av henne och hennes sambo. Hon och jag har trädgården som gemensamt intresse. Ibland när jag tittar på henne tänker jag att Janne har valt mig för att jag är lik henne. Vi är båda långa och slanka även om hon nog väger några kilo mindre än mig. Båda har också full fart framåt.

När jag bjöd in på kalas sa jag ”köp inget och om du tvunget måste så köp en lavendelplanta”.

Hon kom med två stora plantor lavendel och en fin ros. Helt underbart. Något annat underbart är Janne och hur han hjälper till. I går körde vi hårt båda två, jag klippte gräset och rensade lite i rabatterna och han plockade fram det där hemmagjorda extrabordet, han samlade ihop skräp allt eftersom jag fixade sallad och mat, vi planerade fint om hur dags han skulle börja grilla och jag sätta igång maskinen som fixade pommes – vi var klara en halvtimme innan gästerna kom.

Jag har aldrig haft någon som Janne bredvid mig.

Han är den bäste man jag någonsin mött. När vi ska sova älskar jag att liksom hänga på hans rygg och så somnar jag så gott och tryggt, det är bara det att han inte klarar av det. Det börjar rycka i hans ben och så får jag vända mig om och sova själv. Fast han håller ut en bra stund och vi skrattar åt det. Hundarna, av någon anledning, vill alltid ut en gång mitt i natten och Janne stapplar upp och ut. När han kommer in igen och är som en istapp kryper han intill mig för att värma sig – och jag älskar det också. Det känns som om kärleken strömmar genom min kropp.

Bordet igår dekorerade jag med några ringblommor.

De dyker upp här och där även om jag just i år inte har sått några. Synd. De är så lättodlade och de är så jäkla fina! När potatisen var slut lät jag dem växa fritt. Några andra blommor att plocka har jag inte så jag tog några gula från överblommad sallad och lite citronmeliss.

Jag är så tacksam för mitt liv.

Att kunna känna glädjen i allt från att vara frisk till hundarna, från ringblommor på köksbordet till att ha mat på bordet och allt annat mellan det.

Nu ska jag in i duschen.

Sedan stoppar jag in en maskin tvätt innan jag och Lady går på promenad. Jag tänkte plocka lite blåbär som Janne ska få med sig till jobbet och sin frukost där.

Kärlek!