Trädgård & Promenad

lycka

Igår var min första lediga dag utan Janne.

Vi har fått två fina veckor tillsammans och jag känner att jag älskar honom mer och mer. Två veckor betyder mycket, det har inte hänt de andra åren. Fast det går finfint utan honom också. Igår gick jag en runda som jag kallar för Bockarp. En perfekt runda och i det stora hela mest i skogen. Efter lite mat satte jag igång i trädgården.

Planen var att plantera rosen jag fick av Irma.

Fast av någon anledning började jag med landet. Jag hade tänkt enligt mina planer att åka till Jönköping och handla en symaskin, men istället kändes det som ”en helt ledig och oplanerad dag”. Jag bestämde mig för att ta resten av dagen som den kom och startade med att rensa det som varit årets potatisland. Sedan fortsatte jag med att lägga plattor. De är stora och tunga, jag har fått dem av grannen. Resultatet blev superfint och jag ska fortsätta idag.

Det har alltid varit en dröm om att ha ett fint land.

Inte strikt, men med egna idéer. Jag ryckte av alla jordgubbsrevor och tänkte på när jag stod och tittade på små och mycket dyra jordgubbsplantor men inte hade råd. Jag fick av en granne, några av Sara och så Irma förstås. Halva min trädgård är växter jag fått av henne. Idag ska jag lägga fler plattor, samla ihop jordgubbsplantor av den tidiga sorten för att Janne vill ha och fortsätta rensa och planera.

Det är världens bästa avkoppling att vara i trädgården.

Jag fick gula hallonplantor av Jannes kompis sambo, hon heter Maria. En ska Sara få, en planterade jag på en tjusig plats i landet och en fick en plats i det som ska bli ”hallon-park”. Jag har en obebyggd tomt bredvid mig, där växter ogräs upp till hakan och en hel del träd. Min tomt slutar en halvmeter efter mitt staket men jag har roffat åt mig lite mer än så. Där har jag komposterna och nu har jag tänkt lägga lite tid på att röja några kvadratmeter runt ett körsbärsträd och plantera de hallonskott som dyker upp här och där runt hallonbuskarna.

Fast det lär ta tid för det är massor av sten, gamla stubbar och tjockt med rallarros och annat.

Igår bjöd jag Janne på mat. Jag provade sötpotatis i air-fryern, det blev gott. Vi åt kött till det och så bjöd jag på mina egenodlade gulbetor och polkabetor samt grönsallad och morötter till det. Efteråt åkte vi en sväng för han skulle titta på virke som är inköpt till jakttorn. Vi avslutade med att åka neråt Stora Säveda för jag ska gå till Haraldstorp på torsdag (om nu planerna håller) och jag är lite osäker på en del av kartan. Idag ska jag gå Bockarp, Stora Säveda och Medeltorp för att sedan gå ”baklänges” på den stig som gör mig lite konfunderad.

Det var med andra ord en perfekt dag igår.

Utan protester följde jag med Janne när han skulle sova, han går och lägger sig riktigt tidigt för han stiger upp lika tidigt. Jag är ju nattmänniska och har nog känt att ibland blir det lite väl tidigt i säng. Det finns ju fördelar med det också, men jag verkligen älskar att sitta framför brasan och läsa eller fundera eller bara njuta av att ha en braskamin.

Nåja.

Nu lite kaffe och sedan den där promenaden. Jag ska bjuda Janne på fiskgratäng i dag men innan dess ska jag ut i trädgården några timmar. Jag säger bara ”weeeeeeeeeeeeee” för att ha saker jag älskar framför mig.

Kärlek!