Torp

norrtorp

Här i området, Småländska höglandet, finns gott om torp som är obebodda.

Faktiskt ett och annat hus i själva samhället också. Vi går förbi till synes övergivna hus och jag undrar jämt varför de som äger det inte säljer det istället för att låta det stå och förfalla. Det finns säkert en förklaring men jag får en längtan efter att flytta in, renovera och göra om. I varje hus ser jag en potential.

Bilden visar Norrhagen.

Ett fint hus som står utan invånare. Trist. Enligt rykten begär ägarna för mycket pengar och ingen vill sälja det. I går åkte vi förbi ett fint hus som heller ingen bor i, enligt rykte blev det stopp i avloppet och hela källaren blev full och istället för att åtgärda felet övergav ägaren det och flyttade till en lägenhet i samhället.

Men…alla dessa torp som finns här och där och som väntar på en kärleksfull ägare.

Idag gick jag och Lady över en mil. Det var för att reka inför det stora äventyret att gå till Sara och Oskars hus på torsdag. Jag har både cyklat och åkt bil dit, men nu ska jag gå och jag ska gå på små stigar och till och med över en liten spång som ligger över Toftaån. Det ska bli spännande! Jag får ha Lady med mig även om Jannes son med sambo kommer den dagen. Jag älskar att ha Lady med mig. Vi går i samma takt och hon är en underbar hund.

Jag tror inte det är mycket mer än 8-9 km den väg jag tänkte ta.

Vi får väl se. Nu ligger Lady och vilar sig och jag har precis ätit lunch. Strax ska jag ut i trädgården. I går planterade jag rosen som jag fick av min fina svärmor. Jäklar! När gropen var grävd, och halva min jordfabrik (Bokashi och ”fuljord”) gick åt och allt gjorde jag enligt alla regler som finns om att plantera rosor. Men…när jag vände upp och ner på krukan för att få ut jordklumpen så tappade jag en och de två fina grenarna (där det fanns knoppar på) gick av. Så himla ledsen jag blev.

Nåja, det blir nog bra i alla fall.

Men den var himla fin och jag har rätt att vara liten ledsen över det. Idag tänkte jag göra klart landet. Lägga fler plattor och gallra salladen samt rensa ogräs. Det ska bli underbart den dagen jag kan flytta upp för gott och ha just tiden över att sköta om allt.

Kärlek!

2 reaktioner till “Torp”

  1. Huset på bilden, det ser ut som rena drömmen! Så synd när vackra hus bara får stå och förfalla.

  2. E; det huset både ligger fint och ser fint ut. Otroligt ledsamt att det står tomt. Det har inte varit bebott sedan jag köpte min stuga.

    Alltså…bara pardörrarna!

Kommentarer inaktiverade.