En liten poetisk bokhylla

bokhlla1

bokhylla2

Den här hyllan köpte jag på en auktion för hundra kronor.

Jag målade den vit med en färg som kallas för Lady hos Colorama om jag inte har fel för mig. Tapeten hjälpte Janne mig att sätt dig (han är den mest noggranne av oss två när det gäller sådana saker) och knopparna köpte jag i en affär i Sävsjö.

Tillsammans med boklisterna och fåtöljen är det nog en av de två bästa platserna i min stuga.

Fast jag älskar nästan alla rummen, det är bara extrarummet som inte är klart ännu. Tapeten heter Poetry och det var Bonita som hjälpte mig att plocka fram den, en tapet som jag aldrig hade tänkt på själv men som passar superfint in i miljön hos mig. När barnbarnen blir stora och barnböckerna ska packas ner kommer jag att ha fina poesiböcker där istället.

Kärlek!

PS Sjalen som ligger på fåtöljen är ”Moster Tyras”, det är min mammas moster. Mamma säger att hon minns henne stående på gårdsplanen med sjalen om axlarna. Tyra var med i Evangeliska fosterlandsstiftelsen och hon var iväg på många äventyr runt om i världen. Enligt andra hamnade hon på glasberget medan hon i mina ögon var vinnaren av de kvinnor som var födda runt förra sekelskiftet.

Fåglarna på grenen har jag sytt, det var mina första syprojekt någonsin och jag är fortfarande förtjust i dem.

Origamin hänger som långa girlanger i taket. ”Du har nog vikt tusen stycken”, sa Nova lite beundrande när de var här. Många har det blivit i alla fall. Ramarna har jag ropat in på auktion, bilderna är mina egna och dockorna mina gamla. Jag har planer att få tid över att sy kläder till de sistnämnda.

3 reaktioner till “En liten poetisk bokhylla”

  1. Hej igen… va jag gillar tavlan med dina barnbarn, ”klädda” i änglavingar. Helt underbar!
    Tänk att de stod stilla så länge så att du fick denna ”pangbild”.//S-u

  2. s-u: jag gillar den också. Janne är förtjust i den. Helmer, den lille, ser ut att putsa sina vingar efter landningen. Jag kallar bilden för ”Änglarna har landat” – fast i dag funderar jag på att ändra den titeln. :)

    Louise: Nog bästa hörnet för mig också!

Kommentarer inaktiverade.