Det befriade körsbärsträdet

111

Jag har en obebyggd tomt bredvid min.

Där växer meterhöga rallarrosor och annat, men även körsbärsträd och rönn. Min tomt sträcker sig en meter ut från staketet. Där har jag tre fulla komposter, de är inte speciellt välgjorda utan jag har satt upp kompostgaller i fyrkanter och fyllt dem med det jag rensar, blast och sådant jag gräver upp. Kvistar, grenar – ja, allt som är grönt och växer.

Det finns en grind dit ut och det är genvägen till pulkabacken som finns i parken.

Ofta tänker jag på hur lång tid allt tar. Detta är fjärde sommaren och äntligen har jag något som stundtals ser ut som rabatter på framsidan, gräsmattan börjar bli fylld med gräs istället för mossa, landet är jag helt och hållet nöjd med. Nu har jag befriat ett körsbärsträd också.

Jag har ett på tomten.

Vilken lyx! Men när hallonbuskarna fick allt för många skott grävde jag upp dem, befriade körsbärsträdet och satte hallonen där. Igår var jag själv på kvällen, Janne var iväg på skytteföreningen i någon uppgift. Jag klippte, drog och slet för att få den där lilla yttepytte-delen fri från det värsta innan jag satt ner plantorna. En sten uppenbarade sig och jag till och med skurade den ren med vatten.

Janne har en hökblick.

Han älskar också att röja. Det har han gjort varje sommar. Jag vet inte vad som far i honom men röja och låta ligga kvar så att det blir brunt och fullt samt spruta med ”Round-Up” är hans melodi. Jag hinner inte hejda honom. För även om det är ogräs tycker jag det är fint med t.ex. rallarroserna.

Nåja, stenen visade sig vara magisk.

Jag berättade det för Janne. ”Du, den där stenen är magisk och det ska jag berätta för Helmer och Walle att när de sätter sig på den under körsbärsträdet så…”, jag kom inte på vad jag skulle säga men Janne fyllde i ”så får de ett körsbär i skallen”. Jaja…en romantiker och en praktiker.

Idag kommer en leverans.

Min diskmaskin här i stugan är från 1982 och locket har till behållaren där man lägger i diskmedel är borta. Den diskar inte rent och jag antar att den drar kopiöst med vatten och el. Nu har jag köpt en ”Bäst i test” och med A+++ som energideklaration. Janne har tjatat om det sedan innan Jesus födelse, men jag ville egentligen vänta tills jag vet hur jag ska ha köket när jag har pengar till att renovera det. Nåja, det fungerar säkert i alla fall med både nytt och gammalt kök.

Nu ska jag ut i trädgården igen.

Tyvärr blir dagen inte ostyckad. Jag måste in till Nässjö för att fixa det där pappret när jag helt bara ville ha en dag i trädgården. Fast det blir bra i alla fall.

Kärlek!

2 reaktioner till “Det befriade körsbärsträdet”

  1. ”Hur lång tid allt tar?” Oj oj. I mina ögon går allt med raketfart för dig! Kram!

  2. Tinto: Tack och kram. Nu är semestern slut men jag har den stora lyckan att tycka det är helt ok och mer därtill att åka till Bromölla.

Kommentarer inaktiverade.