Slut på semestern

ved

Semestern är snart slut.

Jag åker till Bromölla i morgon och det ska bli skönt. Något av det första jag ska göra är att tappa upp ett bad, gå en runda och dricka kaffe medan jag tittar på tv.

På tisdag måste jag åka och städa till mina föräldrar.

Jag har köpt en kostym till pappa som han ska ha när min brorsdotter gifter sig om någon vecka. Tyvärr får jag nog lämna tillbaka byxorna för han har ju stora och svullna ben. Inget jag tänkte på när de inhandlades. Han har gått ner mycket i vikt och från att vara en riktig karlakarl är han nu ganska mager och krökt.

Färdtjänst måste ordnas.

Själv åker jag till Småland och tar hand om barnbarnen så att Sara och Oskar kan gå på bröllopet. Janne säger att han är ledig och han ska hjälpa mig. Fina Janne. Jag har tänkt ut en sak vi ska snickra och jag hoppas det går bra. Helmer, som är tre år yngre än Walle, vill ju alltid göra samma sak som storebror. Fast jag tror det ska gå vägen ändå.

Igår var vi ute i skogen och plockade svamp.

Janne kan svampställena och vi fick ihop rejält med gula kantareller. Idag tog vi en ny tur men det blev nästan ingen svamp alls. Efter svampturen i går åkte vi till Mattis i Jönköping, han fyllde år. Mattis och Sara är lika gamla. Jag ger normalt inte Jannes barn några presenter eller julklappar, men eftersom jag var ditbjuden så köpte jag en svampkorg och fyllde med en kokbok, pasta från en italiensk affär här i Bodafors, svamp, Jannes tomater, olivolja, flingsalt, vinäger, charlottenlök och lite godis.

Jag gav vad jag själv hade blivit glad av.

Under middagen frågade jag Mattis lite om hans uppväxt och framtidsplaner. Han kanske inte gillade det? Jag vet inte riktigt men det är min enda chans att lära känna honom. Jag tror Janne var lite förvånad över en del svar.

Idag, just nu, sitter jag på fiket i Bodafors tillsammans med Kerstin och skriver på min barnbok. Trots att jag haft semester och att Janne jobbat två av mina fyra veckor, har jag bara skrivit när Kerstin och jag bokat skrivartid. Tur att vi har gjort det i alla fall. Jag hoppas vi bokar fler skrivarsessioner.

Nu ska jag hem och tända en brasa.