Text på tre minuter

Porten till Paradiset

Treminuterstex: Hon som ropar från standen

Hon som ropar från standen såg lugn och glad ut – ja, faktiskt såg det ut som om hon kände mig. Själv är jag dålig på att komma ihåg både namn och utseende, men efter många års arbete på krogen var jag bra på att hålla masken.

Jag vinkade tillbaka och hon slog med armarna som om jag skulle komma fram till henne. Det fanns ingen tid att passa så jag stegade bort från sanddynerna och ut på stranden. Hon var klädd i en stråhatt med ett böljande blått band som fladdrade för vinden. Hon hade bikin och över den en tunn strandklänning. Framför henne låg ett badlakan med en bok, en stråväska och vattenflaska. Faktiskt såg det ut som en reklambild förutom att det var allt annat än ett foto.

”Hej”, sa hon när jag kom fram och så kramade hon om mig. Allt detta kramande i tid och otid! Jag höll masken förstås och satte upp mitt glada leende, det var jag också van vid. Ju mer jag log dessto mer rasslade dricksen in.
”Du känner inte igen mig”, sa kvinnan och höll mig om axlarna samtidigt som hon tittade mig i ögonen. ”Nja”, svarade jag, ”nog känner jag igen dig men jag har glömt bort ditt namn”. Mig kunde ingen överraska med de där standardfrågorna. .

2 reaktioner till “Text på tre minuter”

  1. Maria: Haha! Jag är också nyfiken på vem hon är. Det är ”Författarkortleken” som har inspirerat.

Kommentarer inaktiverade.