Det har slutat att blåsa

morgon

Det har stillat sig både ute och i min kropp.

Funderingarna har hittat en fåra och hur det är blir och vad jag än väljer så kommer jag att känna att det är bra. Tänk att ha ett sådant liv! Det är många tankar på just livet, hur det har blivit, om mina tidigare beslut och vad som fick mig att ta de vägarna som jag gjorde.

Vid nyår tänkte jag tanken att betala bostadslånet för lägenheten.

Bara en sådan grej! Vad jag än bestämmer mig för så är lägenheten betald då, jag lägger in allt, förutom matkassan var gång jag får lön. Det gör att jag har en stor frihet i mitt beslut. Jag kan jobba kvar och spara massor av pengar för att kunna leva tryggt och fint när jag blir pensionär, då blir det både nytt kök, solceller och pool. Kanske. Om jag vill. Sedan kastas jag tillbaka i tvivlet om det där med att konsumera.

Nytt kök, behövs det?

Solceller är något jag vill ha och drömmer om. Pool, jag har ju bara någon kilometer till badet. Tänk å andra sidan att leva i stugan hela tiden. Bara den tanken för mig att fundera, att småle och i nästa andetag tänka att jag skulle bli uttråkad. Sedan går tankarna till att odla. Hittills har jag gjort mitt bästa och försökt få ihop det med tanke på att jag är här med flera veckors mellanrum. Bara gräsmattan skulle jag kunna klippa tre gånger i veckan, inget ogräs och jag skulle kunna förodla i tvättstugan.

Fast nu är jag i Småland.

Det är så lugnt och tyst. Jag sov riktigt gott i natt. För första gången sedan chefen ville ha ett samtal med mig. Tåget gick sakta en delsträcka eftersom det var kor på spåret – haha! Jag tände en brasa när jag kom fram och sedan sov jag gott. Janne, finaste snälla Janne, tittade inom för en kram när han kom från jobbet. Vi åt lite mat och sedan kopplade jag Krut och gick en sväng medan han åkte till Eksjö i ett ärende.

Vi möttes samtidigt när vi båda kom tillbaka.

Den nya kartan har anlänt och jag vet inte riktigt hur jag ska göra, ska jag gå ut till svampstället eller ska jag cykla och då inte kunna ta med mig Lady. Det är långt dit utan bil, fast jag kan planera så att Janne hämtar mig när han slutat jobba.

Vi pratade om ekonomi, om mina eventuella pensionsplaner, om matkassepengar (det fungerar inte som det är nu för jag vill inte be honom om pengar och jag handlar ofta smågrejor som smör, mjölk och så vidare och det blir en hel del tillsammans – fast han kör ju och han köper oftast vin och öl när vi vill ha det). Nu har jag tänkt ut en annan lösning och han är förstås så rar och nickar och säger ”det kan vi pröva”.

Fina Janne.

Nu ska jag dricka kaffe och sedan läsa ut min bok. I eftermiddag ska jag hämta Walle på skolan och framåt kvällen ska vi till fiket här i byn och äta soppa och lyssna på Charlotte.

Kärlek!