35 mm

fundera

Det kom en varning om att det skulle komma 35 mm regn i natt.

Nu blev det inte riktigt så mycket, men jag vaknade av en åskknall och sedan vräkte regnet ner. Jag har ingen regnmätare men jag tror jag ska inhandla en sådan. Det är intressant med väder. Bästa vädret för mig är blandat sol och moln, sedan klär jag mig efter temperaturen och går på promenad med Lady. En gång i vintras fick jag uppleva hur en perfekt vinterdag kan vara i Småland. Det var några grader minus, solen strålade från en klarblå himmel och snön hängde tung på grenarna. Jag andades in och som skåning var det en perfekt vinterdag för där nere existerar inte sådana dagar.

Jag kom till stugan i tisdags morse.

Efter att ha jobbat nattpass åker jag tåg i lite mer än tre timmar och sedan packade jag upp och sov i några timmar precis som vanligt med andra ord. Det är inte lustigt att jag är trött. I går var det onsdag och jag städade och fixade innan jag hämtade Walle i skolan, klippte gräset (två gånger med olika höjd för det var så långt), läste saga för Walle och så övade vi på bokstäver. Efter det gick jag till Bodafors kafé och åt soppa med Oskar, Sara och barnen samt lyssnade på Charlotte när hon sjöng och spelade fiol.

När jag gick där och klippte gräset gick tankarna till hur fin min gräsmatta och rabatter skulle kunna vara om jag inte behövde åka ifrån två till tre veckor jämt och ständigt.

Om jag och min arbetsgivare kommer överens kan det bli möjligt. Eller – det blir möjligt. Då kommer jag att kunna driva upp en del fröer i tvättstugan, jag kommer att ha rabatter fria från ogräs, jag kommer att ha ordning och reda och det gör inget om någon kommer och dricker kaffe spontant för det skulle inte störa mig när tiden finns.

Idag var det eventuellt tänkt att jag skulle ha en skrivarsession med Kerstin.

De sessionerna är så bra för jag får något skrivet. Det blir verkligen kapitel skrivna. Hittills bara två gånger men rutinen jag har haft är att renskriva det jag skrev gången innan och sedan, utan att tänka speciellt mycket på stavning och annat, skriver jag rakt upp och ner ett nytt kapitel.

Fast i dag har jag ställt in vårt möte.

Jag orkar inte. Det blir det jag allra mest njuter av istället, en dag i lugn och ro. Bara smått pyssel. I går skruvade jag loss sitsarna på köksstolarna. Jag valde ju ett tyg från Ikea när jag gjorde om dem, tyget har fått både mat, blåbär och O`boy på sig. Det blev rätt rent med dubbelt tvättmedel och 60 grader. Jag tänkte häfta på den med Jannes häftpistol. Laga lite mat till oss för jag gillar att äta på kvällarna med honom, småprata lite och sedan en kopp kaffe. Tända en brasa och varva ner. Han somnar oftast i soffan men det gör mig inget alls.

Nu ska jag i lugn och ro fortsätta min dag.

De där ”nästan 35 mm” gör gott för grundvattnet och vilken tur att jag hann klippa gräset igår. Och tänk om jag går i pension (slutar jobba där jag är nu) så kan jag gå hårt åt maskrosorna som frodas i min gräsmatta.

Kärlek!