Ett inre gnag

litendagg

Igår ställde jag in skrivarsessionen och istället tog jag det lugnt.

Inte för att ett möte med Kerstin skulle tynga mig, men jag behöver verkligen de där dagarna för mig själv. Inatt har jag sovit riktigt gott, det gör jag mycket sällan i Bromölla, där är nämligen hela lägenheten ljus och så även sovrummet. Här händer det allt som oftast att jag sover en vilande sömn och det gjorde jag i natt.

Men jag vaknade med en sorts leda eller som om något gnagde i mig. Något fel.

Det har lättat lite. Jag tänkte fixa lite småsaker innan jag går en promenad i solen med Lady. I morgon kommer barnen och jag och Janne ska ha dem över helgen. Sara och Oskar ska på bröllop och med allt stim runt det är jag glad att jag får vara här i stugan med Janne och barnen (barnen fick inte vara med på middag eller dansen efteråt, så jag anmälde mig som frivillig barnvakt).

Fast idag är det jag och Janne.

Vi ska äta kräftorna jag fick av Lasse och Mona i födelsedagspresent – ja, och så lite annat gott och vi har bestämt oss för att dela en flaska vin. Men det är i kväll. Strax ska jag fixa dynorna till köksstolarna med Jannes häftpistol. Nästa gång jag är på Ikea ska jag köpa något annat mer hållbart tyg för det spill mat och dricka både av vuxna och barnbarnen. Jag valde ett ljust tyg när jag fixade till stolarna….

Nu ska jag sätta igång.

På promenaden hoppas jag oron försvinner (eller gnaget). Jag brukar ringa mamma och stämma av att de lever, jag bävar för att ringa idag för hon är nog gråtig på grund av bröllopet. Hon är gammal och hur det ska gå vet jag inte. Nu har jag lämnat över till min bror, lämnat tele och bokningsnummer för färdtjänsten, bett honom checka om det behövs rullstol och så vidare.

Ikväll är det jag och Jannne, helgen lär gå fort och på måndag åker jag till Bromölla. Där väntar antagligen ett mail om erbjudandet som jag än så länge bara fått muntligt. Håll en tumme.

Kärlek!

3 reaktioner till “Ett inre gnag”

  1. Köp en sovmask till lägenheten! Det är jättebra, jag har en själv.
    Du kan ha lösa överdrag till dynorna, det syr du lätt. Bara att slänga i tvättmaskinen vid behov.
    BRA att du lämnat över till din bror – nu vet ju inte jag, han kanske hjälper dem jättemycket, men det har då inte framgått av det du skriver! Fortsätt på den vägen! Kram!

  2. Gnaget… kan det vara att du liksom bränner broarna bakom dig när du tar ett beslut i pensionsfrågan? Som det nu är har du all valfrihet i världen. Stöter du dig med nån i Småland behöver du bara låta bli att åka dit om du vill. Du kan sälja stugan och flytta t Spanien i stället om du vill. (Inte för att nåt av det där låter troligt, men du fattar.) och du gillar inte att ändra dina planer, och nu hade du allt uträknat…. hur du skulle spara och allt sånt. Men du vet, om kartan och verkligheten inte stämmer, då är det verkligheten som gäller!

  3. Tinto: Lämnade över men det uppstod fel. Kan förstå att en av mina föräldrar känner sig överkörd. Nåja, det var inte jag.
    Gälland karta och verklighet – du är så himla rolig! Jag menar det. Jag har hittat ett lugn igen, hur det än blir är det bra. Jag är nu bekväm med vilket beslut som helst, antingen kvarstår min ursprungliga plan och det är ok för jag gillar mitt jobb och det känns tryggt att kunna spara mycket – men jag gillar tanken att lugna ner livet och jag reder mig bra. Hur det än blir så är det jag som bestämmer, arbetsgivaren har ännu inte kommit med något konkret beslut. Väntar och vilar under tiden.

Kommentarer inaktiverade.