Morfars kompis

Walle och Håkan klappar grisarna
Walle och Håkan klappar grisarna

I går kväll bestämdes det att Janne skulle fråga sin kompis om vi fick komma och klappa grisarna.

Det fick vi och Walle var lycklig. De har Linderödsgrisar som är gencertifierade, Renliga var de också, det luktade inte alls i stallet där två stycken höll till (med en jättehage). Jag vet inte om grisar generellt eller om det bara var dessa som gjorde sina behov ute.

Kultingarna, som Walle klappar på bilden ovan, skuttade omkring som värsta griseknoen.

Vi var och plockade svamp och hittade gula kantareller. Någonstans hade jag hoppats på att barnen skulle somna en stund under dagen, men icke! Jag är så himla glad över att Janne var med mig för jag hade ju barnen från lördag morgon till i går kväll. Det tar på krafterna. Utan Janne hade det blivit kaos. Nu när jag har mött Janne vet jag hur en man ska vara och jag kan ibland önska att vi träffats tidigare och fått barn tillsammans. Nu blev det inte så och jag kan bara konstatera att vara sextio år med små barn tar musten ur mig.

Vi rasade ihop framför brasan när de åkt.

Fast i det stora hela var helgen lyckad. Inte många slagsmål. De åt bra också, ett av knepen är att alla sitter kvar tills alla ätit upp. Det gjorde att Walle, som inte äter mycket, åt rejält. Istället för att gå ifrån och leka, och på så sätt locka Helmer med sig, satt de kvar och åt bra.

Idag ska jag åka till Bromölla.

Där väntar antagligen ett mail från chefens chef om hur min framtid kommer att erbjudas. Jag är spänd på det. Men först en kopp kaffe innan jag plockar fram dammsugaren. Jag städar alltid, förstås, innan jag åker ifrån.

Kärlek!

4 reaktioner till “Morfars kompis”

  1. Grisar är väldigt renliga! Mkt mer så än tex hundar. Mina har bara uträttat sina behov inomhus om de har varit insnöade eller om det har varit ordentliga stormar.

  2. Alesi: Inget mail ännu. Jag får vänta. Min andra kollega som också fått erbjudande börjar klockan 9 idag – jag ska höra om de har hört av sig till henne.

    Caroline: Tänk, det visste jag inte! Det var något som slog mig direkt att det itne stank i ladugården där de hade sin stia. När vi stod ute och kallade på dem så kom de skuttandes!

  3. Haha, ja få saker får mig att le så brett som tre små grisar som kommer springande vid matdags! <3

Kommentarer inaktiverade.