I Bromölla

Mina fina loppisprylar
Mina fina loppisprylar

Jag städade och funderade.

Det är mycket tankar som rusar runt i huvudet, det bästa är egentligen att hur det än blir så är det helt ok för mig. Jag gillar mitt jobb och stannar gärna kvar och håller mig till ursprungsplanen men med rätt erbjudande så hoppar jag gärna av Bromölla och flyttar till Småland på riktigt. Det är fint att ha det så, ingen kniv mot strupen eller inga andra alternativ.

Min fina lilla loppisbyrå köpte jag för en hundralapp.

Bredvid har jag korgen med omslagspapper. Jag gillar att ha olika att välja på och barnen älskar att välja när vi slår in paket till andra. De två barnstolarna är förstås också loppis. Allt det där står bakom soffan, den där platsen som Walle säger är ”rum i rummet”. Han är himla smart den grabben måste jag säga.

Den vita filten som ligger på soffkanten är också loppis. Vit och virkad.

Till vänster i bild ligger mitt lapptäcke som jag är stolt över. Nästa gång jag ska vara i Småland tänkte jag dela upp dagarna. Även om mycket blir gjort med hjälp av Janne så är det ännu mer som behöver göras. Både ute och inne. Ute är ju vädret som kan hålla tillbaka mig, det går inte att måla ytterdörren när det regnar (behöver målas en gång till) och gräset blir inte så bra när jag klipper det blött.

Det här behöver jag göra nästa gång:

1) Slipa och grundmåla fönsterluckorna – i garaget går det utmärkt att göra detta.

2) Sortera i de två garderoberna jag har i extrarummet. Där finns pysselsaker som jag tänkte ha i den rosa skänken som står i vardagsrummet. Fina pennor och block ska bo fint.

3) Höststäda grönsakslandet.

4) Tömma blomsterkrukorna och köra hem de som jag tror överlever vintern till Janne som förvarar dem i sin källare.

5) Sy en hel dag. Bara sy och inget annat – ok, en promenad med Lady.

6) Städa garaget och tömma luften ur den uppblåsbara poolen.

7) Köpa ställningar att hänga cyklarna på i garaget.

Det är en minneslista till mig själv. Det blir nog inte riktigt som jag tänkt, men inget lär i alla fall bli glömt även om jag inte hinner allt. Fast nu ska jag i säng, i morgon börjar jag klockan 6.

Kärlek!