Ordning och reda

Snacka om hjälmar, jackor och väskor
Snacka om hjälmar, jackor, hundkoppel och väskor

Ny hylla i tvättstugan
Ny hylla i tvättstugan

Jag fixade en hylla till badrummet.

Tidigare hade jag handdukarna i en korg på golvet, men det kändes inte renligt, istället köpte jag en vitlaminerade skiva som jag ritade formen till och det blev helt enkelt superbra, det var förstås Janne som satte upp den. Det blev en del kvar av skivan och nu finns den i tvättstugan och i kombination med att Janne fixade nya hyllor till garderoben bredvid torkskåpet fick jag ordning och reda.

Hur jag ska göra framöver vet jag inte.

Det är bra med en vask och chans till ”grovtvätt” i tvättstugan, jag sköljer av stövlarna och häller ut vatten som jag torkat golvet med. I framtiden kan jag tänka mig någon sorts tvättställ så att det är enkelt att skölja av hundarna när det behövs (visserligen inte speciellt ofta, än så länge bara en gång när Lady rullade sig i mjuk skit). Kanske ställer jag torktumlare och tvättmaskin i en stapel. Jag får se. Någon tyckte att tapeten var gräslig, faktiskt struntar jag fullständigt i det. För mig är det lyx att ha en egen tvättstuga, jag har bott i lägenhet sedan jag var sjutton år och med det gemensam tvättstuga. Kånka upp och ner och passa tider.

På andra sidan har jag en massa andra grejor.

Ibland känns det som om det inte går att få snyggt i det där lilla rummet. Hjälmar, tygväskor, ryggsäck, ytterkläder som jag har när jag är i skogen eller i trädgården, pulversläckare, nyckelskåp….varför är det så svårt att få en ordning som ger mig lugn?

I natt hade jag svårt att sova.

Det har jag alltid när jag kommer till Bromölla och ska jobba morgonpasset. När jag slutat vid tre drog jag på mig gympaskorna och så gick jag en runda, bland annat till second-hand för att köpa ett par jeans att göra om till jeanskjol. Dumt nog tog jag bara ett par utan att prova för de stängde redan vid sjutton. De var några decimeter för stora i midjan. Synd.

När jag kom hem somnade jag på soffan.

Fast nu är det fart på mig. Jag tog med mig svamp från stugan, Janne äter inte svamp och eftersom vi nästan alltid äter ihop kan jag lika gärna ta med mig den till Skåne och göra mat med svamp här. Ikväll har jag gjort en rotfruktsgratäng med svamptäcke, det är supergott och helt veganskt om man följer receptet – det har jag gjort och jag skulle inte ändra på något. Helt fantastiskt gott.

Och under tiden gratängen var i ugnen städade jag klädkammaren.

De flesta av mina vinterkläder känns trista. Jag har inte kastat något men jag tror nog att de där klänningarna som är tio år och som jag tvättat sönder (fast det syns inte för de är svarta med blommor på) får jag ge upp. Jag har börjat använda jeans sedan jag gick ner i vikt, det trivs jag bra med, fast jag kör med klänning då och då. Det är inte mycket kläder jag har varken här eller i stugan. Där har jag mest kläder som är kasserade, oftast tar jag med mig något ombyte när jag åker dit. Jag vill ju bara vara i stugan, ut i skogen och helst inte ens slösa tid på att handla i Nässjö.

Något besked om en eventuell pension har jag inte fått.

Det är med spänning jag väntar på svar, det fungerar ju hur bra som helst vilket som – men visst hade det varit skönt att mitt i vintern stanna kvar där. Gå promenader varje dag med Lady, hämta Walle från skolan och ha tiden till att både umgås och fixa. Janne säger att jag stressar när jag är där, det stämmer nog för jag vill ha saker gjorda. Ändå..jag har kommit långt på de här snart fyra åren.

Godnatt och kärlek!

2 reaktioner till “Ordning och reda”

  1. Ja, för min del skulle det ju vara helt ok i lilla rummet. Det du har där är ju på rätt plats. Det har sin plats där. Stökigt är när saker är på andra platser än sina egna! Men stör du dig på det så sätt upp ett döljande draperi.

  2. Tinto: Det kommer säkert en lösning på något sätt. Ibland kan det vara svårt när jag inte är där jämt, men kanske efter nyår. Tänk, jag kan vara helt ledig från och med den 1 januari 2018.

Kommentarer inaktiverade.