Världens bästa morfar

Helmer och Janne i skogen.
Helmer och Janne i skogen.

Godermorgon!

Idag börjar jag arbeta klockan nio och sluter halvsju. Schemat har David gjort och det är perfekt. Tidigare har jag jobbat dagtid, det vill säga vanliga kontorstider, men jag var inte människa. Att jobba skift passar mig utmärkt. När jag gick från tåget i måndags stannade Lotta mig när jag gick förbi hennes affär, hon undrade hur jag orkade resa fram- och tillbaka som jag gjorde. Igår undrade min kusin Karin detsamma.

Det har inte varit några problem.

Jag har i alla fall fått till det och insett att det krävs en sorts ”boa in” när jag kommer till Bromölla. Det krävs en kväll hemma där jag kan småstäda lite, fixa och greja. Det gjorde jag igår och på fredag har jag tvättstugan. Sara och Oskar bodde här när de var på bröllop och jag bytte sängkläder innan de åkte och när jag kom tillbaka. Bara de bytena tar upp hela tvättkorgen.

Igår lagade jag mat och fixade i klädkammaren.

Det räcker fint för att jag ska känna mig hemma igen. Den här gången har jag inga lediga dagar att städa till mina föräldrar, därför kan jag också ta det lugnt mellan arbetspassen. Igår promenerade jag rätt långt i ett milt duggregn. Det är något jag ofta gör efter ett arbetspass eller innan också för den delen.

När jag är i Bromölla får jag också lust att prova nya rätter.

Det är lite lättare för jag behöver inte vara uppmärksam på vad Janne ska tycka. På tal om Janne så älskar Helmer honom. Det är så himla mysigt och lite overkligt att se de dansa tillsammans, Helmer lägger sin kind mot Jannes axel och så ligger han där och Janne dansar lite försiktigt. När jag och Janne dansade stod Helmer och bara tittade, han kunde inte riktigt förstå (tror jag), när jag sedan böjde mig ner och frågade ”vill du” som kom han springande och kastade sig i min famn och så dansade vi en tryckare alla tre.

Jag älskar det livet.

Fast nu ska jag borsta tänderna och gå till jobbet.

Kärlek!