Märkligt

Janne och Helmer september 2017
Janne och Helmer september 2017

Jag har bara tröttnat på det där med att fotografera.

Märkligt hur det kan bli. Tidigare hade jag kameran med mig nästan jämt, nu är det tvärtom. Idag vaknade jag efter ett nattpass. Min tid här i Bromölla är så kort, jag vill göra så mycket när jag är ensam men hinner inte med. Jag gick i alla fall en promenad, handlade, tvättstugan och så gjorde jag en god vegetarisk gratäng på svamp, ost och pasta. Dessutom har jag gjort en ny sorts rödbetssmet. Det finns otroligt många vegetariska recept och jag skulle vilja laga mat jämt. Promenera och laga mat. Smeten ska jag steka till biffar i morgon.

Helst skulle jag vilja hinna baka bröd.

Surdegsbröd. Det gjorde jag tidigare men sedan stugan blev min har surdegen gått hädan. Idag tittade jag efter färsk surdeg på Ica, jag vet att de hade tidigare men nu gick det inte att finna. Det får bli vanligt bröd. Jag har läst om ett tips att värma upp en gjutjärnsgryta med lock och när den är riktigt varm lägger man i degen och så får man så likt stenugnsbakat som det bara går.

Jag är i alla fall nöjd med min dag.

Allt är tvättat, jag har fångat en ny Pokemon, jag har sovmorgon och jag har en ny tidning. Det är något jag i regel känner är bortkastade pengar, det där att köpa tidningar, men jag unnade mig Vego som är en tidning om vegetarisk mat.

Nu i säng. I morgon väntar 12,5 timmars övertid. Lite extra pengar är inte fy skam och det är så sällan jag får chansen.

Kärlek!