Evas rödbetsbiffar

Evas rödbetsbiffar
Evas rödbetsbiffar

Alltså…det har nog framgått med tydlighet att jag älskar vegetarisk mat.

Jag är inte och kommer inte att bli vegeterian (man ska aldrig säga aldrig), men till största delen äter den sortens mat. I går skulle jag göra rödbetsbiffar men hade missat att handla rätt grejor, jag gjorde därför mina egna biffar och de blev jättegoda!

Det saknas en som synes, jag skulle ju bara provsmaka men slukade en hel.

Här kommer receptet.

2 rödbetor varav en rivs grovt och en fint
1 palsternacka som rivs fint
2 tsk röd currypasta
2 citroner – skalet från en och saften från två
1 förpackning kokta kikärtor (380 gram) som mixas i en matberedare eller med stavmixer tillsammans med citronsaften och citron-zest.
2 dl majsmjöl (jag tog majsmjöl för det var vad jag hade)
2 stora nypor salt och nymald svartpeppar efter behag
200 gram halloumi grovt riven
1 dl rostade hasselnötter som hackas grovt

Blanda allt, låt stå i någon timme eller över natten. Forma till biffar och stek i smör. Om man vill ha några i frysen går det bra att styckfrysa utan att steka dem först, och sedan stoppa i en plastpåse, det blir bra snabbmat att ta fram när det behövs.

Gott? Jajamänsan!

3 reaktioner till “Evas rödbetsbiffar”

Kommentarer inaktiverade.