Det att bo på två ställen

Sovrummet före och efter
De nätter jag sover någorlunda ok gör stor skillnad. I stugan sover jag nästan alltid gott medan det i Bromölla är tvärtom. I Bodafors var det sovrummet jag gjorde i ordning första, det ser ungefär fortfarande ut som på bilden förutom att jag nu har riktigt tjocka och mörkbruna gardiner.

Jag får ibland tänka på hur mycket jag hunnit med att fixa.

Tidigare har jag aldrig haft problem med att åka fram- och tillbaka. Det har tvärtom känns roligt med lugna Bromölla när jag har varit i stugan, men sedan den där förfrågan om pension kom har det känts en aning annorlunda. Sedan jag kom till Bromölla för en vecka sedan har jag knappt hunnit med, men igår blev det storstädning av badrummet (ni vet…rensa avlopp och skura kakel) och tvättstugan hade jag häromdagen. Nu återstår att dammsuga och putsa fönster i eftermiddag.

Sedan är det njutning som gäller.

Det där med att gå barfota och känna trägolvet under mina fötter, låta balkongdörren stå öppen och se hur gardinerna sakta vajar för vinden – en sorts ordning och något av ”boa in sig”. Det gör jag jämt – är det inte i stugan så är det i lägenheten och kanske beror det på att jag fick det där erbjudandet att gå i förtida pension. Jag längtar just nu, det hade varit skönt att få ett besked.

Jag har ställt in mig på det där.

Och långsamt funnit ett lugn i mina beslut, fram tills i går är jag efter att ha städat tittade mig omkring och insåg att jag har massor av prylar som porslin, hushållsmaskiner, böcker och annat som jag absolut inte vill kasta och som således måste följa med upp till Småland.

Både i Bromölla och Småland sorterar jag och försöker få fram ett lätt sätt att leva utan för mycket pinaler. Jag vill inte tänka på hur jag ska bära mig åt. En del saker som några möbler, lampor och annat vill jag ta med mig upp – sedan får Sara ta vad hon vill ha och resten säljer jag mycket billigt.  Usch och fy, jag vill inte tänka på det. Erbjudandet från min arbetsgivare har ställ till det. Än har jag inte fått något specifikt att ta ställning till, bara en enkel fråga om jag kan tänka mig sluta.

Nu ska jag vidare.

En macka, en kopp kaffe och så njuta av livet.

Kärlek!