Vardagsrummet i stugan

5004

Så här såg mäklarbilden för vardagsrummet ut när jag besökte huset. Städat och fint.

vrum

På något år lyckades jag fylla det med diverse grejor. Soffan var begagnad och det var Sara som klickade hem den för femhundra, bordet hade jag i källaren i Bromölla, barnstolarna har jag köpte på loppis, bänken har Janne byggt och älghornet är Jannes. Det som är nytt är mattan och fåtöljen. Den svarta fåtöljen skavde, när jag handlar ska jag vara själv annars vill jag gärna göra mitt sällskap till lags. Det är en genomgående sida hos mig och om det ska jag skriva mer i dagarna. Bordet passade inte heller in, visserligen gillade jag allt med bordet som tyngd, storlek och höjd – men inte i det här rummet.

buddhaplats

Bänken är superfin, tycker jag. Det fanns en förebild och sedan bad jag Janne om att bygga en liknande till mig.Allt på bilden är begagnat eller egengjort förutom tempeltavlan. Den gillade jag mycket tills jag fick syn på en betydligt större och med en annan form.

Mitt älskade vardagsrum i stugan. ännu bättre när det är mörkt och kulet utanför och brasan är tänd.
Mitt älskade vardagsrum i stugan. ännu bättre när det är mörkt och kulet utanför och brasan är tänd.

Nu ser det ut så här. Jag lade ner pengar på att byta den svarta dynan mot en rosa och jag har lagt ner lika mycket pengar på en tempeltavla som jag köpte på en liten butik som ligger vid torget i Bromölla. Soffbordet är utbytt mot ett jag köpte för hundra kronor på en säljsajt på Fejjan. Väggarna och taket målade jag för något år sedan. Det känns som om det är en stor skillnad från det att jag köpte stugan tills nu.

Jag funderar på att måla alla listerna vita, både tak- och golvlisterna. Det är något jag inte har tid att göra nu men om jag flyttar upp vid nyår kommer jag att fundera lite mer på det.

Nu ska jag fortsätta min dag.

Kärlek!

 

2 reaktioner till “Vardagsrummet i stugan”

  1. Byt inte till vita lister! Då blir det konturlöst och suddigt. Äsch, jag kan inte förklara riktigt. Men det blir samma effekt som här när fönsterbågarna blev vita. Fint i o f s, men mina älskade linnegardiner som mamma vävt gör sig inte alls lika bra längre – fast de är lika fina som förut. Det har något med balans och kontraster att göra. Fotoshoppa och prova så ser du vad jag menar!

  2. Tinto: Tack. Jag tror faktiskt jag ändrade mig på direkten här – dels är det jobbigt att måla och dels blir det precis som du säger konturlöst. Tack för det! Superbra att du kommenterade.

Kommentarer inaktiverade.