Ett regn

Jag startar min morgon framför datorn
Jag startar min morgon framför datorn

När jag har en ledig vecka åker jag till Småland.

Jag kommer upp på torsdagen och är helt slut efter ett nattpass. Sedan kommer fredag och då hinner jag knappat vakna förrän det är dags att följa med Janne för att veckohandla. Han slutar vid lunch och vill ha det avklarat för att kunna njuta av helgen. Ofta åker vi och köper en flaska vin också, hela eftermiddagen försvinner och så blir det stressig med mat och annat. Sedan kommer helgen och jag umgås med Janne och den här gången hämtade vi Helmer på söndagseftermiddagen för att han skulle sova över. Igår var det mysigt med enbart Helmer, han leker fint själv men vi började morgonen med brasa och bok.

Sedan hämtade vi Walle på skolan och han fick ansvaret för Lady.

På kvällen kom Janne och Sara, vi åt mat och sedan körde Janne hem Sara och barnen. När han kom tillbaka gick vi en lång kvällspromenad. Ibland önskar jag att fler än jag kunde uppskatta tystnaden, men Janne sätter gärna på musik eller igår satte han igång och pratade om en man vars hus vi passerade. Janne är en rättskaffens man och han blir mycket irriterad på de som inte håller lagar och regler, på de som kastar ölburkar i naturen och så vidare. Det blev mycket prat från hans sida. När vi har hemma igen när mörkret lagt sig.

Idag är det tisdag.

Eftersom ett möte i morgon blev inställt har jag två hela lediga dagar för mig själv. Jag uppskattar det enormt. Jag hade tänkt att jag skulle ut i landet och gräva, men regnet skvalar och det hindrar mig. Istället blir det en dag inomhus. Jag ska städa lite efter hundarna (jag hatar att få grus under fotsulorna) och sedan sortera, kanske baka och sy.

Blir det uppehåll går jag en sväng med Lady.

Fast nu ska jag in i duschen. Mina tankar håller på att försöka ta reda på varför jag jämt stressar. Jag vill inte. Ändå blir det så. Dagarna går åt till annat än det jag egentligen vill. Nåja, jag är i alla fall tacksam för att jag har två ostyckade dagar för mig själv, i alla fall tills Janne kommer från jobbet – jag gillar att äta kvällsmat med honom.

Något annat jag gillar är mitt crepés-järn.

Jag lade ner rätt mycket pengar på ett i gjutjärn och himmel vad lätt det är att göra tunna crepés. Jag övar fortfarande, men det går allt bättre. Igår efter promenaden åt vi tre var med sylt och hallon. Sedan gick jag till ett gym i närheten och tog över det för att tjäna lite Pokemon-coins.

Nu ska jag sätta igång dagen.

Jag tror att det blir en bra dag för kaffet var så himla gott!

Kärlek!

2 reaktioner till “Ett regn”

  1. Åh, vad jag skulle vilja gå på pokemonjakt med dig, Eva! Vi skulle kunna raida tillsammans, det hade varit trevligt.

  2. Alex: Så jäklar kul! Jag tänkte åka till Köpenhamn den 7 oktober när det är ett event där, Safari Zoo eller något liknande.

Kommentarer inaktiverade.