Ny karta

Ny karta och nya stigar
Ny karta och nya stigar

Det går inte att jämföra med Janne, Oskar eller någon annan infödd.

Jag vet hur jag ska gå för att långsamt får trakterna runt stugan att bli mina. Igår gick jag en runda om Bockarp. Där har jag gått ensam en gång tidigare och med Janne två gånger. Några tycker att det är långt, men faktum är att det inte är längre än den runda som kallas för ”Hälsorundan” här i Bodafors.

Mitt andra namn är just ”älska kartor”.

När jag gick förbi Bockarp igår såg jag en liten stig åt söder, den har jag registrerat tidigare men den ser ut som om det bara är något som mynnar ut i inget. Några meter lång. På kartan går den ner till Lund och där har jag cyklat en gång den första sommaren (och cyklade förstås vilse och kom någon timme försent till Sara och Oskar, dessutom svettig och matt). Då hade jag tänkt ut en väg jag skulle trampa men hamnade väldigt långt fel, det hänger ihop med avståndsbedömning som är en mycket svag sida hos mig.

Nåja. Idag tänkte jag i alla fall gå till Lund och sedan fortsätta hemåt.

Just nu regnar det. Enligt prognoserna ska det fortsätta så fram till lunch, det passar mig utmärkt. Jag tänkte dammsuga och torka golvet (hundarna) innan jag syr lite på Walles lapptäcke. Efter lunch tar jag den där promenaden. Jag har inga tider att passa och för första gången lät jag Janne gå till jobbet utan att säga ”vad ska vi äta ikvälL” eller ”ska vi äta tillsammans”, han sa inte heller något så jag antar att vi ses i kväll och att var och en äter hos sig.

Jag gillar oftast att äta tillsammans med Janne.

När han kommer från jobbet samlar jag ihop mig på något sätt, men det är också en nackdel för jag har en tid att passa. Maten trollar inte fram sig utan det krävs tid innan för att inte tala om efteråt med disk och annat.

I morgon åker jag till Bromölla.

Det ska bli skönt, fast jag hade gärna stannat kvar. Varit lite mer ensam, njutit lite mer. Undra hur framtiden ser ut?

Kärlek!

2 reaktioner till “Ny karta”

Kommentarer inaktiverade.