Idéer

skanken

Igår fick jag mer information av före detta fackföreningsordföranden.

Hon är min vän, inte nära men vän. Av henne fick jag mycket värdefull information och jag kan bara se ljust på framtiden. Och så dessa idéer som har funnits i mina tankar i åratal och som jag kanske delvis kan förverkliga framöver. Hur underbart skulle inte det vara. Jag skulle kunna drömma stort men min dröm i mindre version skulle också ge mig glädje.

När jag slutade arbetet igår gick jag en sväng.

Jag mår bra av mina promenader. Sedan blev det ett skumbad och mat. Jag har läst ut boken ”Änkan”, inte för att det var speciellt bra men underhållande i alla fall. Det är något jag gillar, att liksom slippa tider förutom mitt jobb. Ostyckad tid om dock bara del av dagen. Jag pratade med mamma i säkert fem kilometer, hon behöver prata av sig och så känns det bra för mig.

Jag åt vegetariska biffar igår och en stor sallad.

Men åter till min framtid. Nu är det väl ändå dags att jag blir bra på något? Jag tänker att det ska finnas tid över för att t.ex. bli en bättre fotograf – kanske med teman? Kanske ska jag följa mitt inre hjärta – det är ju inte för inte som Bodafors är en träindustriort? Kanske kan jag höra med Lehmans verkstäder om jag kan lära mig något av dem? Ja, jag vet – jag kan höra Jannes röst om att jag är för gammal, att de inte tar in några ”praktikanter” och så vidare, men det är mina drömmar. Jag kan bara själv påverka mitt liv och jag vill ha bra år innan jag dör.

Eller kanske ska jag anmäla mig till högskolan i Jönköping och läsa något riktigt intressant.

Skriva klart boken om Walle och hans lillebror? Eller kanske driva upp min trädgård på ett sätt att den blir något fint och kanske en besöks-trädgård? Jag kan drömma. Inget är omöjligt. Jag önskar bara att jag hade någon som kunde peppa mig – nej, inte så att jag inbillar mig att allt är möjligt, men i alla fall. Jag har ju alltid drivit mig själv vidare och jag är bra på det. Jag fortsätter på det sättet.

Jag kan inget annat än att fantisera om hur det kanske kommer att bli.

Om vad jag ska göra den första tiden, de första veckorna i stugan. Och sedan? Till våren? Åh…kunna hjälpa Sara och Oskar, hämta och lämna barnen och bjuda på mat då och då. Det som inte känns bra, om jag nu startar ett nytt liv, är att lämna mina föräldrar. Det känns lite som om jag överger dem.

Fast ännu vet jag inte. På onsdag kommer antagligen ett bud.

Kärlek!

5 reaktioner till “Idéer”

 1. Hej igen! Det är så intressant att följa dig i dina tankebanor om hur du skall lägga upp ditt liv. Jag känner igen mig. Jag hade jobb o lägenhet på ett ställe och hus 13 mil bort.
  Jag funderade och valde…

 2. Men hallåååå!!! Bli bra på något? Nu får du väl ge dej, som de säger i Göteborg. Du är bra på: fotografering, matlagning, möbelrenovering, husrenovering, måla tavlor, sy, massage, kompostering, trädgprdsarbete, städning och ordning och reda, skriva, origami… och det är bara vad som dyker upp spontant i mitt huvud just nu. Sen kan man ju alltid bli bättre på allting. Och lära sig nytt. (Kanske, det blir svårare med åren, där har Janne rätt.)
  Men jag tror du ska lägga ner att ”bli bättre” för du blir aldrig nöjd! Om du så bleve världsmästare i tio av de där sakerna ovan, så vore det inte bra ändå, för hjälp, det finns ju några saker som du inte är världsmästare i! Du behöver inte vara bäst på allting eller ens någonting! Du duger ich är omtyckt PRECIS som du är!!!

 3. Så vad jag menar är att du ska göra det som är roligt och njuta av stunden och strunta i resultatet, det är vägen, inte målet! Ha roligt! Kram!

 4. Hej igen! Det är så intressant att följa dig i dina tankebanor om hur du skall lägga upp ditt liv. Jag känner igen mig. Jag hade jobb o lägenhet på ett ställe och hus 13 mil bort.
  Jag funderade och valde… DET BLEV HELT RÄTT för mig. Jag kan inte, vill inte, tipsa dig om hur du skall göra. Men när jag tänker på dig så vet jag att det där med ekonomin det kommer du klara, även om du slutar jobbet. Du är duktig på det.
  Jag vet också att du är bra på att skaffa ”extraarbete” och du räds inte för att utbilda dig om det så behövs. Du är ständigt ”på jakt” att göra och att lära nya saker.
  Jag vill också ”gratulera” lilla byn du har din stuga, byinnevånarna kommer att snart upptäcka din kapacitet och tipsa dig om olika jobbtillfällen. Kram från S-u

 5. Tinto: Tack för komplimangerna och du…påminn mig om att jag ska göra det som är roligt och i takt med min själv nästa gång jag rusar iväg. <3

  S-u: Här sitter jag på nattpasset (börjar 18 och slutar i morgon 6.30) och blir nästan gråtfärdig av dina fina ord. Tack. Jag har nog valt innerst inne och jag har haft tid på mig att fundera och vet hur jag ska göra om jag väljer erbjudandet (det som inte har kommit) eller om jag ska fortsätta enligt standardplanen. Jag tror att du, som har ditt facit i handen, kan läsa mellan raderna vad jag innerst inne vill. Du måste skriva hur du valde när jag har bestämt mig. Tack igen!

Kommentarer inaktiverade.