Livet

rudbeckia

Vad går livet ut på?

Egentligen – vad går livet ut på och hur vill jag ha det om jag kunde välja? Kanske i punktlista? Jag utgår från att jag har lite pengar att röra mig med, jag kan betala räkningarna och köpa mat, men leva i övrigt enkelt. Hur skulle mina dagar se ut?

1) Jag tror jag skulle bli lugnare.
2) Jag skulle försöka leva enklare, att välja bort istället för att hitta ännu mer saker jag vill göra.
3) Jag tror jag skulle (jag vet) tillbringa mycket mer i trädgården och det skulle jag älska.
4) Jag skulle hämta Walle i skolan någon dag i veckan.
5) Jag skulle ta hand om Helmer någon gång i veckan.

Fast det känns inte heller som om en lista kan visa på vad livet går ut på.

Om jag slapp oroa mig för pengar och dra in pengar – då skulle jag antagligen leva så här. Lite fördelat över en vecke eller en månad.

Sy – kan jag äntligen få tid över till det? Snälla!
Trädgården – oh…helga guds moder! Låt mig få hela dagar där.
Trädgården igen – bygga upp den till mitt eget paradis. Kanske en besöksträdgård (drömma var det, snälla döm mig inte, låt mig få drömma).
Fixa stugan – börja med extrarummet. Lägga nytt golv och riva ut alla de är fula garderoberna och fixa annan förvaring.
Umgås lite mer lätt med Sara – att hon bara tittar in på en kaffe eller att jag tar en promenad hem till dem.
Hämta Walle och Helmer på skola och dagis.
Skogen! Åh…jag vill lära mig den närmaste skogen, ha tid att plocka mer än en deciliter blåbär, lingon och svamp.
Läsa – bli en stamkund på bibblan i Bodafors.
Skriva brev.
Laga mat i lugn och ro.
Odla.

Funderingar.

Kärlek!

2 reaktioner till “Livet”

  1. Vi vet inte hur länge vi får leva. Så det är ingen bra idé att skjuta upp saker. Inte visste jag för två år sen att jag skulle få artros och svårt att röra mig. Ove, mitt ex (barnens far och min gode vän) gick från frisk till död på två månader. Begravningen förra fredagen och urnsättningen denna. Så jag säger, gör det du vill göra nu. Du behöver inte så mycket pengar. Och dör nån blir pengar totalt meningslösa.

  2. Tinto: Lite så har jag börjat tänka. Det krävs inte så mycket pengar för att jag ska kunna leva mitt drömliv. Jag är inte beredd att bli sambo och ge upp min frihet. Jag vill bestämma själv över mitt liv. Om jag flyttar upp så får jag och Janne ”dejta”, han kan inte komma varje dag, varje kväll för då går jag under och vårt förhållande med det.

    Det är just friheten och ostyckad tid som får mig att må bra. Ibland kombinerat med tystnad och få slippa prata (skönt att vara kvinna bland en massa män på jobbet för det händer ofta att jag sitter i egna tankar när de pratar om gemensamma intressen).

Kommentarer inaktiverade.