Hjälm

Min fina nya hjälm!
Min fina nya hjälm!

Igår mötte jag en bekant.

Hennes dotter pluggar till läkare och när jag kommenterade hjälmen hon hade, visade det sig att dottern hade kommit hem och berättat att en föreläsare hade sagt att ”om ni nu bara ska ha en sak med er från den här föreläsningen så är det: använd hjälm”. Det har roterat runt i mitt huvud och självklart ska man ha hjälm.

I stugan har jag en, kanske mest för att barnen har.

Ja..ni vet…barnen gör som vi gör. I Bromölla har jag ingen hjälm och med tanke på att jag cyklar både på skogsvägar och på smala landsvägar är en hjälm rätt vettigt att investera i. Sagt och gjort, månadens ”kul-pengar” gick till en hjälm – ja, faktiskt mer än den femhundring som jag brukar sätta undan för att ha roligt för. Ska jag vara ärlig så är det från matkassan eftersom jag just nu sparar till en fin vinterjacka.

Hur som haver: vacker är man inte – i alla fall inte jag.

Men ganska klok som lägger pengar på en bra hjälm. Och så har jag fått ett erbjudande som jag tackat ja till. Just nu håller jag det lite för mig själv. Mamma, pappa, Janne, Sara, Oskar och mina kollegor vet – sedan behåller jag det lite till (fast jag vet ju hur snabbt det färdas på min arbetsplats). Jag är väldigt tacksam för avtalet (som ännu inte är underskrivet) och jag går som arbetsbefriad med lön och jag får jobba på andra ställen om jag vill (avskrivningsfritt), jag avsäger mig återanställningsskyddet, arbetsgivaren betalar ITPK och jag får mina semesterdagar men arbetsgivaren bestämmer när jag ska lämna arbetsplatsen och på grund av driften kan jag lämna den 31 december.

Jag har flextid att ta ut så jag jobbar antagligen sista passet natten mellan 23 och 24 december.

Efter det kommer jag att bo i Småland. Antagligen kommer jag att sälja lägenheten, men först ska jag landa i det här. Kanske söker jag jobb så småningom, men det får jag se om jag gör. Det kan ju bli så att jag bara njuter av att vara ledig med långpromenader, trädgårdsarbete, barnbarn, cykelturer och annat påhitt – jag har förstås massor av idéer.

Bland annat har jag sökt till Jönköpings universitet.

Podcast-kurs, kreativt skrivande, konflikthantering och Islam i Sverige är intressanta kurser. Jag kommer inte att läsa alla fyra, inte ens om jag blir antagen till allt. Men en kurs i alla fall även om jag inte kan bestämma vad jag tycker är roligast.

Åhh…vilka planer jag har.

Nu ska jag diska och sedan ut och gå en sväng, jag ska ringa mamma och berätta att jag har köpte en hjälm. Det kommer att göra henne glad.

Kärlek!

Eva

PS Tycker ni koftan är fin? Jag älskar den! Det är en Odd Molly som jag fick i present när jag fyllde år av Sara och hennes familj.

6 reaktioner till “Hjälm”

 1. Vad spännande!! Så kul att du är nöjd!
  Och koftan klär dig alldeles alldeles förträffligt!

  kram

 2. Bonita: Jag är nöjd, jag hade faktiskt varit nöjd med mindre – men efter 20 år så antar jag att de har regler som säger att man ska få X tid. Jag har sökt jobb i Småland, ett jobb, och jag var med fram till intervjuerna började, då berättade jag att jag inte kunde komma ifrån förrän tidigast 1 januari. Tyvärr så behövde de personal omgående. Nu är jag nog lite glad för det eftersom jag behöver landa i detta med att vara ledig innan jag hoppar på något nytt. Dessutom har jag många idéer. Tack för komplimangen.

  Kristin: Tack, ovissheten har varit jobbig. Nu planerar jag framåt och kan knappt bärga mig förrän jag vet hur det ska bli.

 3. Så härligt! En fantastiskt skön tid väntar dig, det är jag alldeles övertygad om.
  Och ja, jag är förbaskat avundsjuk :)

 4. Caroline: Tack!

  AnnA: Tänk att få gå omkring i Jannes gamla shorts hela våren och sommaren och fixa i trädgården – hela dagar! Och nu till senvintern driva upp blommor och grönsaker!

Kommentarer inaktiverade.