Erbjudandet

kottar

Den 1/1 går jag från att vara i fullt arbete till att vara hemma med full lön.

Det känns bra. Eftersom arbetsgivaren säger upp mig på grund av arbetsbrist (det händer ungefär vart femte år att de erbjuder folk över 60 att gå hem med lön, då hamnar kostnaderna någon annanstans och de anställer yngre som är billigare i drift, jag hade alltså kunnat stanna kvar men är tacksam – verkligen tacksam – för att jag har fått det här i precis rätt tid). Det är perfekt sånär som på fyra månader.

Om jag ska söka jobb i Småland eller inte får framtiden visa.

Jag har sökt ett jobb och skulle träffa arbetsgivaren för en sista intervju när jag kände att jag måste vara ärlig och säga att jag inte kunde börja förrän 1 januari, då var jag inte lika intressant längre för de behövde folk omgående. Nu vet jag inte hur jag ska göra och tror att jag landar i detta med att gå hemma och njuta av att kunna ta hand om barnbarnen för att avlasta Sara och Oskar, att kunna ta hand om trädgården men allra först ska jag börja med att plocka ner tapeterna i extrarummet.

Tänk att kunna göra det utan att bli stressad för att någon kommer och vill ha en fika.

Eller för att jag måste åka hem dagen efter och måste skynda på. Detta skyndande i Småland! Nu är det slut med det och det är slut med att lägga halva dagar på att förflytta sig till och från stugan. Men planerna går sakta framåt. Det jag ser fram emot i första hand är att känna min första vardag när alla andra har gått tillbaka till sina jobb efter jul- och nyårshelgerna, den morgonen att tända en brasa och sedan gå en promenad. Efter det ser jag nog mest fram emot att kunna fixa till extrarummet, att kanske lägga en hel vecka på att få fixa till det där rummet. Underbart!

Efter det tänker jag mycket på att driva upp plantor till våren.

Antagligen kommer hela tvättstugan vara fylld med plantor i olika stadier. Åh…det gläder mig att bara tänka på det. Och sedan till våren kunna vara ute hela dagar i trädgården, klippa gräset och ha det fint. Istället som nu komma till stugan och bli lite nedslagen över att gräset är två decimeter högt. Äntligen kan jag få tid att bjuda in grannarna, att bjuda in ett kvinno-gäng och få chans till ett eget nätverk och så har jag en idé om en egen bokklubb ”Hörbergs bokklubb”.

Sedan har jag anmält mig till jägarexamen i Nässjö.

Fast de prioritera ungdomar så jag får väl hoppas att jag får en plats trots mina 61 år.

Kärlek!

8 reaktioner till “Erbjudandet”

 1. Sååååå kul Eva att du fått detta erbjudande! Livet blir bara bättre för dig…
  ”Din bästa tid är nu är nu” Kram från S-u

 2. Stort Grattis och Lycka Till med ditt nya, fria liv! Jag gläds med dig, så härliga dina tankar om hur det skall bli låter.

 3. Ewa: Tack! Och vi som inte träffats på flera år. Har du vägarna förbi i Småland, nära Nässjö eller Bodafors, så hör av dig. En kopp kaffe i in trädgård skulle sitta bra eller framför brasan!
  Mitt nya liv! Jag är i startgroparna just nu, i alla fall känns det så. Jag längtar och det ska bli så bra även om jag inte blir speciellt rik – men jag är frisk, fri och ledig.

 4. Men åh så härligt att du fått ett erbjudande du är nöjd med! O vilka härliga planer du har börjat göra! Vad glad jag blir för din skull!

 5. Louise: Underbart blandat med lite skräck.

  Camilla: Jag här helt nöjd och ser verkligen framåt mot mitt nya liv!

  Sparkling: Det blir ett helt nytt liv måste jag säga. Bara tanken gör att jag ler, men blandat med lite oro och skräck förstås!

Kommentarer inaktiverade.