Första drömmen

gardebb

garde

g111garden111

111garden111

111garden11

111garden1

111garden

Alla bilderna kommer från Pinterest, här kan man följa länken och hitta bilderna.

När jag tänker på mitt nya liv.

Då är nog första tanken barnbarnen, brasa och ett lugn. En annan första tanke är trädgården, de konkurrerar de där ”första tankarna”! Jag har längtat i hela mitt liv efter en trädgård, sedan fick jag odla på pappas premisser i hans trädgård och så fick jag en egen. Det stora kruxet var att kunna plantera och försöka få växterna att överleva när jag inte var där på några veckor. Allt det där faller nu på plats. En egen trädgård som jag kan vara i hela dagarna. Hela dagarna!

”Read my lips”…hela dagarna!

Jag ska börja med att gräva upp ett större land och sedan får Janne sätta mer staket som en förlängning av det som redan finns. På nya delen kommer jag att odla potatis. Flera sorter. Jag kommer att lägga mer plattor som gångar. För att inte tala om hallonen. I år gav de mest skörd när jag inte var där. Det skulle vara lätt att tro att jag kan odla mer och leva billigare på det sättet, men det är en utopi. Lätt att säga och tro på, men det stämmer inte. Men lusten att odla och kunna sköta om hela tiden fyller mig med stor glädje.

Lady. Lilla fina Lady.

Jag har ju sagt att jag ska ta jägarexamen när jag flyttar upp och nu har jag anmält mig till en kurs. Det blir lite stök i början för den börjar redan i november och då är jag här i Skåne. En annan sak jag har sagt till allt och alla är att jag ska köpa en egen hund, en valp hade jag tänkt men det kan lika gärna bli en vuxen hund som behöver tas om hand. När jag pratade med Janne idag sa han att jag kanske skulle lugna mig lite med det och han har rätt i det.

På tal om Janne.

Jag har aldrig ringt någon när jag har varit orolig. Alltså ringt och sagt ”jag är lite nervös för ditten eller datten”, om jag har ringt så är det mamma och hon har mycket katastroftänkande och ”det är för djävligt” i sig så det är inte riktigt givande, men hon lyssnar på mig och jag älskar ju min mamma. Idag ringde jag Janne! Ja, jag ringde honom och sa att jag är lite orolig, lite ängslig och det svider lite i magen.

Det är rätt stort att ringa så.

Tycker jag. Jag är inte beredd på att bli sambo för jag har ett stort behov av att vara själv och om jag flyttar upp kan han inte vara hos mig varje kväll, det orkar jag inte. Ändå…efter drygt tre år så börjar det kanske att dra sig mot samboskap. Men det får jag besluta senare.

Nu ska jag fortsätta jobba.

Och drömma om min trädgård.

Kärlek!

2 reaktioner till “Första drömmen”

  1. Du låter så glad att jag blir alldeles glad! Det verkar onekligen som att detta var rätt beslut för dig.
    Jag tror som Janne att det är bra att du väntar med beslut om vovve tills du kommit på plats och kommit till ro med förändringen.
    Och jag tror också det är klokt att avvakta med beslut om att bli sambo. När du flyttat dit för gott kommer ni att kunna ses mycket oftare än nu och du kanske känner annorlunda för att bo ihop. En sak i taget. Du vet när du är mogen för de stora besluten.

    kram

  2. Bonita: Tack! Jag är ju i startgroparna och måste lägga band på mig själv för att inte planera allt för mycket!

    jag tar ett beslut i taget, först landa i det nya, sedan beslut om lägenheten och efter det får jag se.

Kommentarer inaktiverade.