Silat

Tvätta stugan

Alla dessa gröna buskar som fanns både här och där, nu finns de i växt-himlen! Här tvättar jag huset, det ska jag göra till våren för att sedan måla det i falurött igen. De gröna missfärgade vindskivorna kan man ana här. Resten av häggen ligger på marken.

Staketet

Rolf är Jannes bror, han kom cyklande förbi när vi satte upp staketet. Roten från häggen syns tydligt.

framsidan2
Här har massor av skott slagit ut från roten och jag har köpt staket för att inte hundarna ska kunna rusa fram till gatan.

tradet
Roten är kvar men ett äppelträd har kommit till, det är ett Aroma som jag fick i födelsedagspresent av Janne.

rumitradgarden
Roten är borta och nu växter det gräs där istället.

Jag funderar förstås mycket på det som komma skall.

Vad gör mig mest rädd? Pengarna. Jag tror nog att jag fixar det, men visst finns oron där. När jag silat tankarna tillräckligt under en dag så kommer jag fram till att jag alltid lyckats fixa jobb. Från städerska till att plocka frukt, jag har arbetat som ingenjör och dirigerat lastbilar, sålt mjukglass och delat ut tidningar, jag har städat och de senaste tjugo åren arbetat inom olika datorföretag som second-line med övervakning av windows, unix, kommuikation, i-Series, mainframe och annat i den genren. Äh….

Efter att ha funderat över det brukar det övergå till drömmar.

Och de har silats ner, kokat ihop, till en dröm om att driva upp de där plantorna till trädgården. Och så drömmer jag om trädgårdens rum. Framsidan är en ”uppvisningsträdgård”, liten och behändig. Åh…den ska blomma som aldrig förr nästa sommar. Sedan har jag det lilla rummet, det som bilderna visar. Tyvärr har ajg ingen bild som visar den hägg som stod där från början. Den sågade jag och Oskar ner första sommaren eftersom den lutade sig en aning mot huset och vindskivorna blev gröna på grund av det. Under några år har stubbarna stått kvar men i somras slet Janne i sitt anletes svett och fick bort roten med hjälp av Oskar. Den rotklumpen hade jag velat göra något roligt med, men det gick så fort att de bara hivade den på den obebyggda tomten bredvid. Där får den ligga kvar, möjligen stoppar jag lite krassefrö i hålorna så kanske det blir något roligt av det.

Vad jag ska göra av det där lilla rummet i trädgården vet jag inte.

Det får liksom bli ett leende medan jag funderar på det. Ett orört rum i min trädgård. Jag tänkte en enkel portal, jag såg en sådan i en liten tidning om rosor som jag fick av min svärmor. Klätterrosor hade jag tänkte mig och så två maffiga rabatter på var sidan om det. Kanske det räcker fint? Jag är ju sällan där, men jag kanske skulle kunna sätta en liten fin bänk längs med husväggen – men det är en del av trädgården som jag inte är i. Å andra sidan kan den där portalen med honungsrosor liksom göra resten av trädgården lite hemlig för de som går förbi på gatan.

Fast åter till de utsilade tankar.

Fröer! Åh…jag ska göra en riktigt prunkande rabatt på framsidan som blommor i gult och vitt från maj till oktober! Först tänkte jag att ”tusan att jag har rensat ut alla plastkrukor”, men så kom jag på att man kan göra så-krukor av tidningar. Nu har jag kollat på Youtube och wow vad klokt det är – snacka om återvinning!

Stockrosor, riddarsporre och rudbeckia är några av mina favoriter.

Fast nu ska jag åter till mitt jobb.

Kärlek!