Landet – mitt älskade land

Jorden

 

Det här var mitt första land. Jag grävde och grävde, grät lite och sedan grävde jag igen.

Minnen

 

Det ser inte mycket ut för världen. Det här var i april 2014.

En potatiskant

 

Men det växte potatis i alla fall! Här syns telefonstolparna som jag tog bort något år senare.

Gräva

Våren efter, 2015, grävde jag en rund rabatt för det hade jag alltid drömt om. Där planterade jag ringblommor och jag älskade det! En pallkrage till mina kryddväxter.

Nytt potatisland

Nästa år utökade jag landet och fick ett sammanhängande land.

Odlingarna

Våren 2015 – jag fick hjälp av Janne att ta bort de fula telefonstolparna. Året efter flyttade jag även krydd-pallkragen och grävde ut där också.

Potatislandet 2015

Den här bilden minns jag inte riktigt när den togs, men jag minns att Walle nog upptäckte det här med en vattenspridare för första gången!

janne
Maj 2015, jag och Janne har grävt. Inget staket mot den obebyggda ännu, det kom framåt sommaren.

Barnen och Janne

Det växte ordentligt, och hundarna sprang i landet och förstörde en del plantor.

Skugga i min trädgård

Augusti 2015. Grönt och fint. Staketet runt tomten är på plats.

boksahiblogg3

Ännu större land, här gräver jag ner Bokashi. Pallkragen har fått en annan plats.

boksahiblogg2

Jag djupgräver och slänger ner komposten där. Den är borta på två veckor och gott om mask istället.

landet

tidigmorgon

Jag borde vara bättre på att sätta datum på bilderna. Men det här är från sommaren 2016 eftersom staketet runt landet är på plats och jag ser var jag odlade potatisen det året. Jordgubbsplantorna var nyplanterade och gav inte mycket bär, det blev inte mycket bär i år heller för det var ett dåligt jordgubbsår enligt grannarna.

plattor

I somras lade jag plattor som gång i landet. Jag älskar det!

hallon

 

landet

Invigning av nya torkvindan

 

Det här är en gammal bild, den runda rabatten är nu rektangulär och det finns staket runt om. Min plan för våren är att den platsen där tvättvindan står ska bli potatisland – jag ska utöka landet. Doftschersminen anas till vänster i bild.

fotboll

 

Här är doftschersminen till höger i bild. Där barnens gungor är nu ska jag ha mitt växthus och deras sandlåda ska bli en stor kryddrabatt – fast det får bli något år framöver.

Jag älskar att rensa ogräs, att sätta potatis och grönsaker. Jag älskar jordgubbsplantorna och hallonbuskarna. Tänk att få fixa med detta när det behövs och inte så fort jag kommer upp till stugan och det har växt igen. Det blir fint och det ser jag fram emot.

 

Kärlek!