Sökt

Spännande kurser på Jönköpings universitet
Spännande kurser på Jönköpings universitet

Idag har jag ledigt.

Inte från schemat utan för att jag bad om ledigt. Vi jobbar 8-17 fem dagar var åttonde vecka. Jag orkar sällan. Det är för mig stressande på ett sätt att jag faller ihop. Skiftet går fint och numera mår jag bra även efter ett nattpass – i alla fall oftast.

Just nu lever jag i ett sorts vakum på jobbet.

Jag har funderat på att ta ut lite semester och flytta upp redan i mitten på december, att kunna fixa julen i lugn och ro hade varit otroligt roligt och skönt. Dessutom längtar jag. Det är ju tre månader kvar och min kollega, som också fått ett erbjudande, jobbar på och jag tror inte hon alls längtar som jag.

Mina drömmar går nog mest åt trädgården.

Janne? Jag är nog mest lite rädd där. Vi kan helt klart inte träffas varje dag utan det får bli mindre nu när jag är där på heltid. Jag måste få ha min frihet, fri från tider att passa och fri från att laga mat fast jag hellre vill vara ute i trädgården, promenera, läsa eller vad jag nu har lust till. Jag hoppas han förstår. De flesta som jag har berättat för om att jag måste vara ensam tycks tro att det räcker med några timmar, vilket det inte gör för då måste jag ju ändå titta på klockan.

Jag fick för mig att söka kurser.

Fyra stycken har jag sökt och så får jag se om lusten kvarstår framåt våren. Tidigare, innan jag köpte stugan, läste jag alltid en kurs eller två på distans eller på högskolan i Kristianstad. Det fungerade inte med min tid när jag åkte till Småland.

Tiden är viktig.

Det gäller att fördela den och kanske måste jag vara mindre snäll annars lär det väl braka ihop. För jag kan inte slita sönder mig själv. Jag behöver tid. Idag har jag det. Tid. En helt ostyckad dag. Efter en långsam morgon ska jag sy klart ett projekt, sedan blir det nog lite pysslande innan jag går en promenad (det vill jag inte släppa) och handlar mat.

Kärlek!