En hel dag

Samla ihop smått
Samla ihop smått

Igår gick jag en skön runda med Lady.

Solen strålade och det var vita moln på en blå himmel. Hur fint som helst. På eftermiddagen hämtade jag Walle och hans kompis på skolan. Vi gick hem och åt pannkakor för att sedan greja med juldekoration. De gjorde girlanger med ordet ”jul” och stjärnor, vimplar och hjärtan. De gick verkligen in för det hela. På kvällen kom Janne, Sara och Oskar med barnen. Vi åt en gryta som inte blev supergod – men såsen var fantastiskt fin. Jag är inte duktig på att laga mat, men det blev i alla fall ätbart.

Idag däremot har jag en helt ledig dag.

Jag vaknade av att Lady tassade i sovrumsdörren. Hon är en fin väckarklocka. Kroppen var utvilad, det har varit lite si och så i och med budgivningen och alla papper som ska fungera och skrivas under. Hela dagen är min egen. Jag har mycket som jag önskar jag hann med att göra, men först ska jag sticka lite och sedan blir det att dammsuga och duscha. Antagligen en promenad med Lady innan jag kör igång.

Jag bävar för flytten.

Inte så mycket för att bära och packa, det har jag gjort innan och både Janne, Oskar och Sara ska hjälpa till. De flesta möbler ska Janne eller Sara ha, det är egentligen bara två skänkar som ska in i mitt hus. Och var ska de få plats? Jag har möbler så det räcker i stugan, men de två skänkarna i Bromölla vill jag inte skiljas från.

I stugan har jag en turkos skänk i den stora hallen. Där förvarar jag lite porslin som inte används dagligen och eftersom den, enligt Feng Shui, står i mitten av huset har jag en Buddha där och oftast tända ljus. Den andra skänken jag har i stugan är den som jag målade rosa (inte helt rätt rosa i mina ögon, men sådant är svårt att se innan färgen har torkat), grått och med mycket dyra tapeter på dörrarna.

Småprylar, dessa småprylar!

Sortering är jag bra på. Förrådet i stugan har tömts, nästan i alla fall, och en del ska kastas nästnästa helg, en del är redan här i stugan, något är hos Janne och en del ska jag ge till en kvinna som har en loppis. Uppe i lägenheten blir det svårare. Där har jag böcker, som inte är för mycket i Bromölla, men tillsammans med de i stugan har jag inte plats för de – men de ska med i alla fall. Böckerna är nästan enbart fackböcker som jag älskar.

Och trots att jag sorterat genom åren och kämpar på för att inte få så himla mycket småprylar.

Ändå…jag har massor. Ibland står jag inte ut. Men det är grejor som jag har minnen till, saker jag har fått och som jag tycker om. Bara det att jag skriver de här raderna gör att jag får ont i magen – det tillsammans med att min tid att röja och fixa i stugan jämt är begränsad.

Nåja.

Nu ska jag börja med att sätta mig framför brasan och sticka och det i min morgonrock!

Tiden hoppas jag kommer!

Kärlek!