Lego

lego

Idag ska jag ta tåget till Bromölla för att jobba.

Sedan åker jag tillbaka för en anställningsintervju. Jag hade inte tänkt jobba mer och jag får se hur jag gör, ännu har jag inte fått jobbet och det är antagligen många sökande. Idag städar jag, det gör jag alltid när jag ska åka tillbaka. Walle gillar Lego, han bygger men sällan har han fått ett Lego som man ska bygga ihop. Han har bara en samling av begagnat som jag har köpt. I julklapp tänkte jag handla något han kan bygga tillsammans med mig.

”Här är bästa platsen”, sa han när han placerade sitt nya fantasibygge.

Jag låter det stå kvar. Nu ska jag strax ta en fika och sedan sticka tills det är dags för att gå till stationen. ”Är det många som frågar dig om vi ska flytta ihop”, undrade jag. Janne nickade. Jag vet inte om jag vill bo ihop med någon, vi får se hur det bli. Det är ju liksom mitt hus och även om han inte har mycket prylar han vill ha med sig så ska det ändå in i ett redan knökfullt hus. Dessutom har vi olika åsikter om vad som ska köpas och jag tackar min skyddsande som har gjort att jag alltid har kunna försörja mig själv och spara till en buffert.

Att vara självförsörjande ger mig en frihet.

Det är inget jag tänkte på när jag var ung, då kände jag mest det som ett tungt ok på axlarna att alltid få ihop det. De jäkla puckon som jag var tillsammans med bidrog inte alls, snarare tvärtom har jag betalat massor av pengar till de där männen. Usch, jag vill inte tänka på det.

Däremot skulle jag kunna tänka mig att köpa ett missionshus, det finns gott om sådan här i området, och renovera och bo i. Haha…jag som aldrig mer skulle flytta. Men tänk…ett stort missionhus med gott om svängrum!

Nä…nu sa jag sätta tillbaka möblerna.

För golvet har torkat och jag måste ta med mig det nödvändigaste till Bromölla.

Kärlek!

En reaktion till “Lego”

  1. Missionshus låter luftigt och bra ;)
    Kanske idé att fortsätta vara LAMBO till dess. . . .
    Lagom Avstånd Mellan Boendena :) :)

Kommentarer inaktiverade.