Stugan

Garnet - det doftar gott!
Garnet – det doftar gott!

800sjal

Nu är jag här igen.

Jag steg upp tidigt för att ta tåget 06.03, men det tåget finns inte mer. Många var upprörda. Nästa tåg skulle gå 06.40 men var försenat och kom iväg först 06.50. Sedan var det buss mellan Kristianstad och Önnestad och nästa tåg skulle gå 8.30. Gissa om jag blev glad när jag såg ett Pågatåg vänta i Önnestad och inte bara det – det avgick som det skulle.

Jag hade tänkt fika i lugn och ro i Hässleholm, njuta av att åka efter en god natts sömn istället för ett nattpass.

Fast jag vågade inte sitta ner, istället tog jag första bästa tåg till Alvesta. Jag kom sedan med det sista Krösatåget till Bodafors, hade jag inte hunnit med det hade jag fått vänta fyra timmar i Alvesta. Jag brukar inte klaga på tågen och deras avgångstider och hur de samarbetar över gränserna, men ibland blir jag också trött på allt. Jag var så stelfrusen att jag skakade som någon med abstinens, att tvätta händer i varmt vatten i Alvesta var helt underbart.

Nu har jag suttit ner i någon timme.

Läst, stickat och funderat. Det är dags att sätta igång. Jag skulle åka hem i morgon efter intervjun, men Sara och Oskar hade problem med barnvakt för Oskar åker iväg och ska döma hundar och sover över samtidigt som Sara jobbar kvällspass. Därför har jag lyckats ta ledigt och åker tillbaka för att jobba en natt efter det.

Men nu ska jag sätta igång.

Sjalen som jag stickade har jag haft på mig eftersom det är lite kyligt. Snön ligger glest på marken, men det är halt och jäkligt kallt.

Kärlek!

2 reaktioner till “Stugan”

  1. Så bra sjalen blev!
    Det är synd att tågen är så dåligt skötta numera. Jag var rädd att få skämmas den sommaren mina engelska vänner var här – två år sen redan tror jag – men lyckligtvis funkade alla tåg de åkte med. Jag själv åker aldrig tåg. Tänk om det skulle bli stående i flera timmar nånstans – jag som måste springa och kissa så ofta!

  2. Tinto: När jag stickat sjalen klar tänkte jag ”det var onödigt, jag kommer inte att använda den”. Men där hade jag fel. I går var jag på anställningsintervju och då hade jag den på mig och idag var den med både i pulka-backen och när vi lämnade Walle på skolan.

    Jag åker ju tåg ofta, jag har tålamod och i det stora hela fungerar det fint. Det är ju trots allt ett stort pussel att få det att fungera så att alla ska vara nöjda…men i måndags var jag kanska trött på kollektivtrafiken måste jag säga och att de ändrat tåget från en dag till en annan, många som skulle till jobbet i Kristianstad och Malmö var ju bara som stora frågetecken.

Kommentarer inaktiverade.