Tankar

Funderingar och prylar

Anställningsintervjun jag var på i tisdags gjorde mig matt.

Jag gav väl antagligen allt och även om jag hade en bra fortsättning på den dagen var det snö och halt och jag ville inte gå utanför dörren när jag väl kom hem. Men jag hann handla julklappar och ta en fika. I går kom barnen tidigt på morgonen och jag och Helmer följde med Walle till skolan, jag band Lady utanför för Walle ville att jag skulle följa med in och titta. Så det gjorde jag och medan Helmer stod stilla bredvid mig ville inte Walle stanna kvar. Han grät och var ledsen. Någon kanske tänker att han är fäst vid mig, och det är han säkert, men jag tror att största anledningen till ledsamheten var att Helmer skulle vara ensam med mig.

Jag och Helmer gick hem i snöyran.

Vi gjorde inte så mycket, han målade lite med vattenfärger och tittade på Bamse. Vi åkte pulka en stund (vilken fördela att ha en pulkabacke på andra sidan staketet). Jag var psykiskt rätt slut efter gårdagen och kände migränen komma och tog en tablett. Det händer inte ofta numera och jäklar vilken kraft det är i den där medicinen. I morse kände jag den välbekanta värken i axlarna som kommer med och efter migränen. Fast nu mår jag bra och jag fick någon timme för mig själv på kvällen och det gjorde susen.

Jag är så otroligt sällan själv här.

Idag ska jag hämta Walle på skolan och senare kommer Helmer eftersom Sara jobbar och Oskar är bortrest. Vi ska äta mat med Janne (han är så jäkla snäll och hjälper mig ofta med barnen) och kanske vi pysslar lite nu när jag har fått tillbaka krafterna.

Jobbet jag sökte – ja, jag funderar fortfarande på det.

Får jag det? Är det något som blir bra för mig? Är det klokt att köpa en bil (kanske leasa)? Det är mycket som snurrar runt i skallen. Nässjö är inte stort och jag mötte en ung kvinna som jobbar där och som jag mött privat via Janne och hans vänner. Skrivprovet gick bra. Först fick jag lyssna på en text på engelska som lästes upp för mig, efter det skulle jag skriva ner den på svenska. Sedan fick jag lyssna på en svensk text, lite längre, som jag skulle sammanfatta. Där gjorde jag ett fel – jag skrev förstås ner hela texten i min iver att vara duktig.

Nåja.

Idag är snön borta och jag ska gå på en efterlängtad promenad med Lady.

Nu vidare i dagen!