Sista nattpasset

HELMERIKORGEN

Jaha…nu är det dags för sista nattpasset på ett jobb jag har haft i tjugo år.

Det känns helt ok. Jag är nog mest stressad för allt som ska göras, men när jag kollade på schemat för nästa vecka finns det tid att packa, tvätta, städa hos föräldrarna, lämna in bibliotekskortet och böckerna, sopa rent förrådet och lite annat. I morgon åker jag till stugan och stannar där i några dagar innan det är dags för sista returresan på det hållet.

Något jag funderar på är inte bara hur jag ska få plats med mina saker.

Jag funderar på att prylbanta. Verkligen. Innan jag kräks över alla överfyllda förråd, skåp och hyllor. När jag väl får tid över i min stuga ska jag få en ordning och reda som sällan skådats, typ den jag har haft i Bromölla. Det känns ungefär som om jag inte kan sitta stilla, jag vill sortera nu – med en gång. Det ska i alla fall bli roligt med jul hos mig i år. Jag har köpt tyg till en ny duk (åh…prylsortera) som ska passa till de två köksbord jag har och som jag sätter samman för att alla ska få sitta ordentligt. Jag tänkte duka med min ”Grön Anna” som jag fick när jag var runt tjugo år och som i det stora hela stått oanvänt sedan många år tillbaka. Den servisen ska jag ha som ”finservis” i resten av mitt liv.

Tack, mamma och pappa, för att ni köpte alla de där tallrikarna till mig.

Förutom de här kommande dagarna ser jag fram emot de sista i Bromölla, jag ser fram emot en vecka innan jul där jag kan börja sortera och fixa inför julen, jag ser fram emot julafton men också när jag samma kväll kan sjunka ihop på soffan framför öppna spisen med Lady (för Janne sover hemma hos sig när hans barn är där). Jag ser fram emot juldagen då jag ska äta frukost i lugn och ro framför brasan och sedan en långpromenad med Lady innan det blir macka och sticka samt läsa.

Jag ser fram emot nyår då jag tror vi ska fira för oss själva.

Och sedan kommer ett nytt år. Någon gång under dessa dagar ska jag åka till Jönköping och köpa varma kläder. Åhh….prylstopp. Fast jag måste ha bra och varma kläder, det fungerar dåligt som det är nu. När jag och Janne skulle ut i förra veckan så var det lite ”det fungerar inte för jag har inga kläder som är tillräckligt varma”. Min dröm är att ta på mig långkalsonger och tröja (typ underställ) och sedan bara överdragsbyxor och jacka och vara varm i det. Nåja, det fungerar med alla de lager som jag har nu också, men det är obekvämt.

Men nu ska jag fortsätta att arbeta. Tyvärr har Polisen inte hört av sig om jobbet jag sökte och var på intervju med, de kan ju dröja några dagar till innan de fattar beslutet. Kan inte bli bättre för det börjar i mars. En månad att prylbanta och ställa renovera rummet som är kvar och en månad till dockskåpet och lite annat.

Kärlek!

11 reaktioner till “Sista nattpasset”

 1. När jag läser om din ”resa” så blir jag så energifylld och vill hitta på något nytt och spännande med mitt eget liv. Tack för inspirationen! :) Och det där med att prylbanta är en stor fråga för mej också just nu. Jag längtar efter att tömma mitt källarförråd. En hel del ska skänkas bort och sedan ska storbarna få ta hem sina saker till sej. Jag skulle helst gå hem från jobbet och göra det NU!

  Kram och stort lycka till inför ditt ”nya” liv! :)

 2. Rekommenderar Granngårdens underställ som är tillräckligt långt i ärmar och ben jmf med sportbutikernas. Och Hestras vantar med alla möjliga lager och snitsar – dyra, men en god investering! (Det enda jag saknar är ett asbra regnställ, om du har några tips ;))

 3. Jag blir oxå inspirerad! :)

  Har du inte redan hittat, så vill jag tipsa om underställ i ull. Värmer en frusen bra!

 4. E: Jag kom till stugan i går efter att ha jobbat nattpasset, tågen flöt på bra – men jag var ju tvungen att sova när jag kom upp. Sedan sov jag i knappt fem timmar, åt gröt och sedan kom Janne. När vi tittade på Jills veranda satt jag och tittade mig omkring i rummet och jag hade god lust att rusa upp och samla ihop saker som jag ska ha på den där loppisen i maj. Jag tänkte öppna Jannes garage och sätta upp en skylt om loppis samma dag som det är Bodaforsdagarna, han bor nämligen strategiskt till med affär och torg intill. Hoppas jag får sälja mycket. Hur som haver tänkte jag i alla fall börja idag. dn.se hade en artikel om att prylbanta i den 27 november (oktober?) som jag ramlade över men den var låst till prenumeranter. Jag ska nog kunna prylbana i alla fall. Jag tänkte börja med att plocka bort allt jag inte behöver och allt jag inte gillar helt och efter det kanske jag tömmer ett rum och börjar liksom om igen.

  Caroline: Tack. Jag har letat som en idiot på nätet men jag vill inte ha fleece och jag vill inte ha syntet och jag hittar inget som är vettigt alls. Ska kolla på Granngården, de har ju en butik i Nässjö så det skulle fungera bra.

  Camilla: Har du något märke som jag kan leta efter, vill gärna ha i ull men det är ju till att klicka och klicka och klicka – men det mesta är ju syntet känns det som. Kan tänka mig att betala en rejäl slant för något bra.

 5. Ja, Hestras vantar! De har tunna vantar i merinoull som man kan som innervantar oxå!

  Jag har underställ från Woolpower (svenskt märke), töjer sig lite, men är varma. De har oxå mellanlager i ull som är ljuvliga. Jag har hört bra om Dilling och Nöstebarn, men de har jag själv inte provat. Åtm Dilling är lite dyrare.

  Och fryser man som jag om huvudet lätt så vill jag oxå tipsa om Tierra mössa ”rista”. Lätt och såå varm! :)

 6. Understället från Granngården är nog syntet – letade naturmaterial men hittade inget och gav upp . Tackar Camilla för alla tips ;)
  (Brukar även köra overall från Jula pga måste ju ut även i busväder och så satans skönt när haglet ej letar sig in i ryggslutet.)

 7. Camilla: Tack, kollar just nu på Woolpower, bara det att det tillverkas i Sverige gör mig glad. Just nu försöker jag hitta deras storleksguide, men kommer inte vidare. Någon gång mellan jul och nyår åker jag in till Jönköping och handlar mina kläder, men understället skulle vara skönt att handla direkt.

 8. Camilla: Jag fick den även via företaget, jag mailade dem och frågade. Fast det är bättre att ha länken här! Tack!

Kommentarer inaktiverade.